fonradar

Belirsiz süreli iş sözleşmesinde tazminat miktarı.?

NİSANK

Katkı Sunan Üye
Üyelik
22 Haz 2009
Mesajlar
285
Konum
İzmir
merhaba,

belisiz süreli iş sözleşmesinin bir maddesine, sözleşmenin feshinden sonra çalışanın belirtilen süre içersinde aynı sektörden rakim firmada çalışamayacağını ilişkin bir madde ekledik.sonuna çalışanın aykırı hareket etmesi halinde işverenin tazminat hakkı saklıdır şeklinde belirttik.
bu uygun bir ifade midir? tşk.
 
Ynt: b.sizsüreli iş sözleşmesinde tazminat miktarı

Evet uygulamada yapılan bir hüküm.
 
Ynt: b.sizsüreli iş sözleşmesinde tazminat miktarı

peki tazminat rakamı belirtebilir miyiz?
 
Ynt: b.sizsüreli iş sözleşmesinde tazminat miktarı

Elbette . Karşılıklı mutabık kalınarak her iki taraf için (karşılıklı)geçerli olmak üzere , sözleşmeye aykırı hareket eden taraf için bir tazminat konulabilir.
 
Ynt: b.sizsüreli iş sözleşmesinde tazminat miktarı

çok teşekkür ederim.
 
Ynt: Belirsiz süreli iş sözleşmesinde tazminat miktarı.?

bir maddenin daha uygunluğunu soracağım;

-İşçi veya işverenden herhangi birisi sözleşmeyi feshetmek isterse 4857 sayılı İş Kanununun 17.maddesindeki ihbar ve önellere uygun olarak,personelin işyerindeki kıdeme göre önceden karşı tarafa yazılı olarak haber vermek zorundadır.Haber verilmemesi halinde işçi veya işverenin ayrıca tazminat isteme hakkı saklıdır.

yani işverende ayrılacağını uygun şartlarda belitmeyen çalışanından tazminat isteyebilir mi?
 
Ynt: Belirsiz süreli iş sözleşmesinde tazminat miktarı.?

Elbette ihbar önelinin anlamı da budur zaten.
Çalışanda pat diye bırakıp gidemez. Haber verecek ki işveren yerine adam bulsun.
 
Ynt: Belirsiz süreli iş sözleşmesinde tazminat miktarı.?

ben bu uygulamaya tamamen karşıyım yarın yüce divanda hepimiz hesap vereceğiz artık şu nefsimize hizmet edipde işi kitabına uydurmakdan vazgeçelim işçiler zaten zavallıdır iş kanununu kimse doğru düzgün uygulamaz hata işverenler tazminatsız işçiyi atmak için türlü cambazlıklar yapar birde işçi çıktıkdan sonrada nerde çalışıp çalışmayacağına karar veriyor işe bak zaten kanunlar adalatten yana değil her zaman güçlü olanları korumak için menfaatten yanadır.Adam kaliteliyse rakip firmaya daha dolgun ücretten bilgisini satar tecrübesini katar maaşı artar ne var bunda hep işveren mi kazanacak yazık çok yazık hep olaya kendi açımızdan bakıp kendimizi kandırıyoruz.
iş kanununa şart koşmak kendini sağlama almak için madde koymak konusuya tamamen karşıyım kanunanlar hakkın var desene de vicdan var adalet var işçi ekmek parası için mecbur kalıyor şartları kabul ediyor tıpkı sevr anlaşması gibi imzalamak zorundayız başka çaremiz yok birde işçiyi işe alırken senet alanlar da var ah be yalan dünya insanoğlu ne olmuş böyle
 
Ynt: Belirsiz süreli iş sözleşmesinde tazminat miktarı.?

sn.aday,

size böyle bir sözleşmeye neden ihtiyacımız olduğunu açıklayayım başka da cevap vermeyeceğim.
17 yıldır mühendislik hizmeti veren firmamızda bundan önce böyle bir uygulamaya gerek duyulmamıştı ki bende aynı şekilde bu sözleşmeyi imzalayacak bir çalışanım.
ancak tamamen şans eseri öğrendiğimiz bir plandan sonra böyle bir uygulama şart oldu.
5 yetişmiş işinde uzman çalışanımız aynı anda işyerinden ayrılmak ve işyerinin hali hazırda almış bulunduğu projeleri daha düşük bir maliyetle kendi şirketlerini kurarak müşteriye pazarlamayı hesaplıyordu.sizce bu adil mi?
bu işverenin sadece maddi kaybı değil direkt iflasıdır,dolayısyla işyerinde çalışan diğer tüm çalışanların aynı anda işinden olma sebebidir.

işyeri bugüne kadar tüm ilişği kesilen personelin ihbar ve kıdem tazminatlarını eksiksiz sorunsuz ödemeiştir.zaten böyle bir komployu tamamen şans eseri öğrenmiş bulunmamızda tamemen işverenizimizn bguüne kadar hiç haksızlık yapmamış olmasından kaynaklanan ilahi bir yardımdır.(bu benm düşüncem)

bilmeden konuşup genelleme yapmayınız.en az işçi kadar işvereninde kendini koruma hakkı vardır.iyi niyet karşılıklı olmalıdır.
 

Benzer konular

Üst