Beyan Edilmesi Unutulan Satış Faturası

Üyelik
28 Mar 2007
Mesajlar
69
Herkese Merhaba,


Tanıdığım bir arkadaş Kasım / 2005 döneminde kestiği 85.000,00-YTL tutarındaki faturasını beyan etmeyi unutmuş.Fatura bir ihracatçı firmaya kesildiği için diğer firmanın YMM si karşıt inceleme yaparken bu faturanın ilgili beyannamelerde gösterilmediğini tespit etmiş.Bu durumda geriye dönük pişmanlıkla düzeltme beyannamesi mi vermesi gerekiyor bu konu ile ilgili bana detaylı bilgi verebilirseniz çok memnun olurum.

Teşekkürler,
 
Ynt: Beyan Edilmesi Unutulan Satış Faturası

85.000,00-ytl lik faturayı kasım/2005'e işlediğinde ödemesi çıkıyor ise EK düzenliyerek, çıkan kdvyi ödiyecek.
Ancak unutulan faturayı işlemesine rağmen ödeme çıkmayıp devir ediyorsa, ödeme çıkan, ödeme çıkacak yada içinde olduğumuz döneme kadar bütün ayların/yılların beyannamelerini düzeltme yapacak.

Ayrıca ilgili döneme ait %10 luk yanılma payını geçiyorsa Geçici vergi / Yıllı yada Kurumlar vergisi beyannamesini de düzeltme yada ek olarak vermesi lazım.


Yanılmıyorsam 2007/marta kadar elden verecek bu düzeltme veya ekleri, bu tarihten sonrakileri ise (internetten gönderdi ise) internetten verecek.



Kolay gelsin.
 
Ynt: Beyan Edilmesi Unutulan Satış Faturası

Öncelikle verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim.Bu konuyla bağlantılı olarak firmanın muhasebecisi düzgün arşiv tutmadığından eski beyannamelerin ve belgerin çoğuna ulaşamıyoruz.Acaba vergi dairesinden bu beyannamelerin çıktılarını isteyebilirmiyiz.

Saygılarımla,
 
Ynt: Beyan Edilmesi Unutulan Satış Faturası

Firmanın vergi dairesindeki dosyanıza bakan ilgili memur ile birebir konuyu görüşürseniz, size yardımcı olacaktır.
Beyanname ile ilgili bilgilere rahatlıkla ulaşabilirsiniz.

Not:Vekaletnamenizin olması gerekir tabi.
 
Üst