Beyanname Gönderim Bedeli

kariyerim3568

Katkı Sunan Üye
Üyelik
1 Ocak 2006
Mesajlar
208
Değerli arkadaşlar ve meslektaşlarımız. Ben üç şirketin muhasabecisiyim şirketlerimizin bütün muhasebe işlemlerin yapmaktayın. Şube açılış, kapanış, yazar kasa işlemleri, SGK işlemleri ve şirketle ilgi tüm kararları ben almaktayım ve kesinlikle faturalar şirketimizin bünyesinde olup bütün muhasebe kayıtları şirket bilgisayarında kayıtlıdır. Anlayacağınız şirketin defteri tutan muhasebecimiz hiç bir işlem yapmamakla beraber muhasebecimizin bürosunda şirketimiz ile ilgi hiç bir evrak olmamaktadır. Muhasebecimiz sadece benim hazırladım mizana göre beyannamemizi hazırlıyor ve onaylıyor. Hal böyle olunca biz sadece muhasebecimizie ücret olarak beyannama gönderim bedeli ödemek istiyoruz. Bu bedelin ne kadar olduğunu bilen arkadaşlar varmı. Şirketlerle ilgili bilgiler aşağıdadır.
Şirketlerimizin 2 si A.Ş. ve biri LTD.ŞTİ.
A.Ş. den bir ve LTD. ŞTİ. Aktif değil yani gayri faal. herhangi bir alış ve satış olmamaktadır.

Diğer A.Ş. Aktif olmakla 15 çalışanı olmaktadır.

TEŞEKKÜR EDERİM.
 
Ynt: Beyanname Gönderim Bedeli

Sizi çok iyi anlıyorum,tüm işlemleri yapıyorum.Smmm ye az para vermem lazım diye düşünüyorsunuz.
Fakat araya bir naylon fatura girse yada arada bir gelir ft.sı kaydedilmese sıkıntı çıkabilir,şifreyi sadece beyanname göndermeye yarayan bir araç olarak görmeyin.
Şirketlerinizin cirosu yüksekse vergi dairesinden şifre alıp kendi beyannemelerinizi kendiniz yollayabilirsiniz.
Size tam olarak fiyat vermem için personel işlerini,işe giriş çıkışları,ssk prim tahhakuklarını,bordroları kimin yaptığınıda yazmanız gerekir...
Ve hangi firma hangi şehirde faaliyet gösteriyor?
 
Ynt: Beyanname Gönderim Bedeli

Dediğim gibi SGK ile ilgi tüm işlemlere ben yapıyom. Şirketler ist. 19 çalışanın ayda ortalma 1 kişi girer 1 kişi çıkar.
Şirketimiz. İnede alsa ft.alır ve igneden fr. keser. Yani şirletin hiç bir şekilde naylon ft. yok.
Burda mali müşavir düşük verme olayı değil. Zaten herşey biz yapacaz. Mali Müşavrin ciddi işi olmayacalk. Ve beyanname gönderim bedeli var. Ama bedelini bilmiyom.
 
Ynt: Beyanname Gönderim Bedeli

Herşeyi siz yapacaksınız ama sorumluluk mali müşavirde olacak. Mali müşavir yapan değil yaptırandır zaten illa kendisinin yapması gerekmiyor ki kontrol etmesi gerekli sadece Bilginize
 
Ynt: Beyanname Gönderim Bedeli

İzmirde 200 Tl ile 300 Tl arasında bir hizmet sözleşmesi sözleşmesi imzalayabilirsiniz.Bu rakamdan aşağı kabul eden olacağını sanmıyorum.
 
Ynt: Beyanname Gönderim Bedeli

Merhaba

Çoğu mali müşavir kontrol etmiyor bile... 3 er aylık mizan üzerinden bakar veya yıl sonu "ana hesap" bazında mizan üzerinden bakar ve geçer... Ayrıntısına pek inmez... Tabi bu o firmanın muhasebecisine olan güvenlede alakalı, sonuçta hiçbir meslektaşın kendisini riske atacağına inanmıyorum ben.

Saygılar.
 
Ynt: Beyanname Gönderim Bedeli

her ne amaçla olursa olsun bir müşavire ihtiyacınız bulunmaktadır. üstad larımızında dediği üzere müşaviri beyanname vermek amaçlı düşünmeyiniz. o sizin mali danışmanınız dır da bir nevi. ayrıca müşavirin yanlış yaptığı beyanname yüzünden veyahut her hangi bir hatasından dolayı müşavire hiçbir ceza gelmez kesilen ceza ve inceleme işlemlerinden doğan sorumluluklarda mükellefe aittir. bu sebeplerdende ötürü bir beyanname veren bir müşavir buluyumda şu parayı az odeyeyim diye düşünüp kendinizi de riske atmayınız. yinede karar sizin .

ancak unutmayınız her beyanı sizde kontrol ediniz. bu işler karşılıklı dır. senin hatanı o bulacak onun hatanı sen bulacaksın ki hata payını en aza indirebilesiniz.

iyi çalışmalar ...

NOT.. büyük ihtimalle bunuda size firma sahipleri demiştir bu krizde madem sana para veriyoruz herşeyi sen yapıyorsun neden müşavire bu kadar para veriyoruz . gibilerden
 
Üst