Beyanname ile BA-BS Formları için Herkesi Cezalar için Bir Girişime Çağırıyoruz

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan mohicans
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

mohicans

Tanınmış Üye
Değerli Site Yöneticileri,
Sayın Meslektaşlarım
Sayın Stajyer Arkadaşlarım,

Bilindiği üzere Maliye Bakanlığı VUK mükerrer 355 maddesine dayanarak süresinde verilmeyen eksik ve yanıltıcı verilen formlar ile süresinde verilmeyen
1) Yıllık Gelir Vergisi Beyannamesi,
2) Kurumlar Vergisi Beyannamesi,
3) Geçici Vergi Beyannamesi,
4) Özel Tüketim Vergisi Beyannamesi (2/a beyannamesi hariç),
5) Özel İletişim Vergisi Beyannamesi,
6) Şans Oyunları Vergisi Beyannamesi.
7) KAtma Değer Vergisi Beyannamesi
8) Muhtasar Beyannamesi
için ağır cezalar uygulamaktadır.
Birinci sınıf Mükellefler için bu ceza 1490 YTL'dir.

Sayın meslek mensubu arkadaşlar ve Stajyerlerimiz

Bu cezaları çoğumuz mükellef yerine kendimiz ödemekteyiz.

Bu kadar ağır cezalar için, bir araya gelip birlik olmanın zamanının geldiği kanatindeyim.
Bakın bugün eczacılar menfaatlerini korumak için yasal haklarını kullanarak miting düzenlediler.

Sizleri Sayın Mustafa Gülşen'in başlattığı Cezalar için bir girişim hareketine katılmaya çağırıyorum.

Sayın meslektaşlarım artık bu konu hakkında bir araya gelip birlik olmanın zamanının geldiği kanatindeyim.
Destek olan arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.
Saygılarımla,

Link yasaktır

Ynt: Beyanname ile BA-BS Formları için Herkesi Cezalar için Bir Girişime Çağırıyoruz

yürekten katılıyorum ama linki tıkladı m acmadı[size=10pt][/size]

Ynt: Beyanname ile BA-BS Formları için Herkesi Cezalar için Bir Girişime Çağırıyoruz

kafkas ' Alıntı:
yürekten katılıyorum ama linki tıkladı m acmadı[size=10pt][/size]
Arkadaşlar hepinizin katılmasını bekliyoruz. Unutmulayımki bu ceza bir gün hepimizin başına gelebilir. Desteğinizi bekliyoruz.
]

link ölü

merihs12 ' Alıntı:
Burada link verme konusunda bazı sıkıntılar var. O yüzden yönetici arkadaşların karar vermesini bekliyoruz.

bs ba formları yüzünden tam olarak 210 bin Ytl lik ceza yedik saygıdeğer arkadşlar bu daha nereye kadar böle gidecek bu kadar basit bi işlem için bu kadar yüksek bi ceza revamı sizce :'(

cezaların indirilmesi konusunda birlik olmaya gönülden katılıyorum bunun yanı sıra yurtdışında çok saygın bir yeri olan mesleğimizin kalitesini yükseltmek, ruhsatsız hatta ruhsatlı dahi olsa meslekle bağdaşmayan şekilde hizmet sunarak -ama başkası 100 liraya tutuyor- sözleriyle karşı karşıya kalmamıza neden olan kişilere ilişkinde birlik olmamız gerektiğini düşünüyorum bunun için meslek odalarımızda toplanabilir birlikte çözüm önerileri üretebiliriz.Örneği asgari ücret tarifeleri yükseltilebilir, smmm ödemelerinin tıpkı kiralar gibi bankaya yatirilmasi zorunlu kılınabilir , müşteri sayisina meslek mensubu yanında çalışan kişi sayısı oranında limit getirilebilir...

Saygılarımla
SMMM
D.ALP

kafkas ' Alıntı:
bs ba formları yüzünden tam olarak 210 bin Ytl lik ceza yedik saygıdeğer arkadşlar bu daha nereye kadar böle gidecek bu kadar basit bi işlem için bu kadar yüksek bi ceza revamı sizce :'(
Çok üzüntü verici bir durum. :( :( :( .Allah yardımcınız olsun.İnanın Tüm meslek mensubu arkadaşlar farkında olmasalarda bu ceza ile muhatap kalabilirler. Düşünsenize Yalnızca formu vermekle kurtulamıyorsunuz.Eksik veya yanıltıcı form verirsenizde bu cezaya muhatapsınız.
Örenğin: Formu tek tek fatura sayma yöntemi ile değilde. Bilgisayara girdiğiniz verilerden çıkarak verirseniz ve 10 aya ait olan faturayı 11 aya işlemişseniz ve formda da 11 ayda beyan ettiyseniz. Bu cezaya muhatap kalırsınız.
Sonuç olarak en azından mesleki birlik ve dayanışma adına tüm meslek mensubu arkadaşlarımızı bu oluşuma destek olmaya çağırıyoruz.

yol gösterin ne yapacağız link ne ile ilgili neden site yönetimi yardımcı olmuyor. vergi kaçakçılarının bile affedildiği şu günümüzde vergi sisteminin b formuna kss düzeltme vermeye bile ceza kesmesi reva mıdır?

figo ' Alıntı:
yol gösterin ne yapacağız link ne ile ilgili neden site yönetimi yardımcı olmuyor. vergi kaçakçılarının bile affedildiği şu günümüzde vergi sisteminin b formuna kss düzeltme vermeye bile ceza kesmesi reva mıdır?
+1

yöneticilerden bi cevap gelmedi henüz,beklicez o zaman

kafkas ' Alıntı:

210 bin mi siz ciddimisiniz.

Şimdi harekete katılalım katılmasına ama bizim meslek mensuplarının örgütsel davranışlarının zzayıf olduğunu düşünüyorum.
Eczacılar mesela hemen toplanıp eylem yapabiliyorlar, tabiblerde öyle sanırım meslek örgütü ile ilgili.
Hiç hafızamda böyle bir şey yok'' Muhasebeciler bugün toplandılar ve hükümetin şu davranışını protesto ettiler'' diye.

Katılıyorum.

saygıdeğer meslektaşlarım bizim bağlı olduğumuz odalar var bu odalar aidat toplamaktan başka ne işe yarıyor bizler ferdi olarak kendi cabalarımızla haklaımızı arayacaksak odalar kaldırılsın zaten para toplamaktan başka bişeye yaramıyorlar eğer aksini ısbat eden varsa sölesin inandırsın benide

mrh biraz evvel vergi dairesinden aradılar ba formunda hata varmış düzeltmeninde cezası olduğunu söyledi memur 1300tl gibi bir tutar dedi.formda 210tl bahsediliyo hangisi geçerli acaba . bu ceza olayını hiç onaylamıyorum acaba mücbir sebepmi bildirsem toplama hatası diye .teşekkürler

haticekaya ' Alıntı:
mrh biraz evvel vergi dairesinden aradılar ba formunda hata varmış düzeltmeninde cezası olduğunu söyledi memur 1300tl gibi bir tutar dedi.formda 210tl bahsediliyo hangisi geçerli acaba . bu ceza olayını hiç onaylamıyorum acaba mücbir sebepmi bildirsem toplama hatası diye .teşekkürler

3.2. Düzeltme İşlemleri
Mükellefler, elektronik ortamda verdikleri bildirim formlarını onayladıktan veya kağıt ortamında bildirimde bulunduktan sonra, verdikleri bildirim formunda hata yaptıklarını belirlemeleri halinde düzeltme yapabilirler. Ancak, düzeltme bildirimi süresinden sonra verilmiş ise, 213 sayılı Vergi Usul Kanununun mükerrer 355 nci maddesi hükmü uyarınca özel usulsüzlük cezası kesilecektir.

VUK Mükerrer 355 e istinaden anılan ceza tutarı şirketlerde : 1.490.00 ytl dir.

bu kesilen cezalara dur diyecek bi babayiğit yokmu... siteyi sürekli takip ediyorum maşallah uygulanacak cezalar hakkında bayağı bilgili arkadaşımız var sanki maliye bakanının yaveri gibi konuşuyorlar ama meslektaşlarımız hakkında yapılacak girişim veya yapılması gereken nelerdir konusunda hiçbirinin fikri yok.. cok üzücü bi durum. eczacıları gördünüz demi arkadaşlar paralarını ssk dan eksik alıyoorlar diye boykot yaptılar ilaç vermiyoruz dediler ayrıca aldıkları her recete başına sanki onlar muayene etmiş gibi para tahsil ediyorlar .. yani diyeceğim şu uzun lafın kısası kanun ve mevzuatı bu kadar iyi bilmenize rağmen bi eczacılar kadar olupta birlik olamadınız .. tabiki buna kendimide katıyorum .. saygılar

kafkas ' Alıntı:
... ayrıca aldıkları her recete başına sanki onlar muayene etmiş gibi para tahsil ediyorlar ...

Aldıkları (alabiliyorlarsa) kurumdan alacakları ileç parasına mahsup edilmektedir. Yani havadan bir para kazanma değil. Onlarda bir kısır döngü içindeler. Gelelim bize meydanlarda toplansak gösteri yapsak ne olacak? Basının bile yeterli ilgi göstereceğini sanmam.

kafkas ' Alıntı:
bu kesilen cezalara dur diyecek bi babayiğit yokmu... siteyi sürekli takip ediyorum maşallah uygulanacak cezalar hakkında bayağı bilgili arkadaşımız var sanki maliye bakanının yaveri gibi konuşuyorlar ama meslektaşlarımız hakkında yapılacak girişim veya yapılması gereken nelerdir konusunda hiçbirinin fikri yok.. cok üzücü bi durum. eczacıları gördünüz demi arkadaşlar paralarını ssk dan eksik alıyoorlar diye boykot yaptılar ilaç vermiyoruz dediler ayrıca aldıkları her recete başına sanki onlar muayene etmiş gibi para tahsil ediyorlar .. yani diyeceğim şu uzun lafın kısası kanun ve mevzuatı bu kadar iyi bilmenize rağmen bi eczacılar kadar olupta birlik olamadınız .. tabiki buna kendimide katıyorum .. saygılar

Sn kafkas,yorumlarınızı yaparken daha dikkatli olmanızı rica ederim.Biz burada soru soran arkadaşlarımıza ,güncel mevzuatlar doğrultusunda yardımcı olmaya çalışıyoruz.

öyle bazı benzetmeler yaparak,ithamda bulunmanız hiç yakışık almıyor.