Selamlar
Uygulayabilirseniz gerçekten tebrik ederim.Fakat bu konuda bizlerde birliktelik olmadığı için bunu uygulamak çok zor.Avukatlara şu açıdan imreniyorum.Vatandaşın zihnine "danışmanlık ücreti" kavramını yerleştirmişler. İki kişi bir araya gelip avukata bişey danışacak olsalar danışmanlık ücreti olacağı bilincindeler,danışırlar danışmazlar o ayrı bir konu ama netice de büyük bir çoğunlukta bu ücretin ödenmesi gerektiği bilinci yerleşmiştir. Bizlerde ise ben hiç duymadım ki müşavire bişey danışılacak olsa,kimse düşünmez ki " şimdi gidelim ama danışmanlık ücreti alacak" şeklinde....
Bu bilinci yerleştiremedik henüz...
Benim bacanağım avukat,geçenlerde ofisindeydim..Allahaşkına dedim siz şirket kuruluşlarından ne alıyosunuz..Dur tarifeye bakayım dedi.. Kuruluş,bölünme,birleşme adı altında 11.000 TL yazdığını söyledi.Ama biz bu kadar alamıyoruz 3.000 civarında falan alıyoruz dedi..Şimdi aramızda kuruluştan 3.000 lira alabilen var mı çok merak ediyorum..Hatta bazılarımız belkide müşavirlik hizmetinide alabilmek umuduyla belki kuruluş ücreti bile almamaktadır.
Yani bizler standardımızı yine kendimiz bozuyoruz..Muhasebe ücretini yeter ki ver,gerisini ben hallederim zihniyeti birazda bu sebepten doğmaktadır.Çünkü 300 lira aylık ücretini bile alamayan müşavir, bilanço için ek yazacağı bir ücretin hiçbir zaman geri ödenemeyeceğini bilir.300 lirasını kurtarsa ona yeterdir.Zihniyet budur..Tok muhasebeci deriz ya genelde.. 300 liraya tenezzül etmeyen kişiler olacağı gibi,o paraya havada takla atmaya hazır meslektaşlarımızda vardır ve bu onların kabahati değildir.
Ücret politikasından ziyade,ücreti uygulama politikasını ciddi olarak deiştirmemiz lazım..Yoksa küçük paralar peşinde koşturur dururuz...
Saygılar