personel maaş programı

Bildirilmeyen Rapor

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan ceres
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

ceres

Tanınmış Üye
Merhaba Arkadaşlar,

bildirim süresi geçmişl olan (istirahat süresinin bitiminden itibaren olan 5 günlük süre geçmiş) raporun zamanında bildirilmemesinden dolayı cezaya maruz kalmamak için ne yapabilirim. rapor haziran ve temmuz aylarını kapsamakta. rapor bitiminde tek seferde bildirim yapacaktım. haziran ayında eksik gün bildirdim aylık bildirgede, dolayısıyla temmuz ayındada bildirmek zorunda kalacağım.

- çalışan rapor parası için başvuruda bulunsun mu ?
- başvuruda bulundupğu zaman bize ceza keserler mi?
- çalışan başvuruda bulunmasın , bende sgk nın bana yazı ile rapor bildirimi için tebliğini mi bildireyim ?

ne yapmalıyım :(

Ynt: Bildirilmeyen Rapor

teşekkür ederim Sn. Nisanlı,
bildirim süresi geçmesine rağmen raporun girişini sistemden yaptım.
İnşallah bi,r ceza ile karşı lkarşıya kalmam.

raporları süresinin bitiminden itibaren 5 gün içerisinde tek seferde bildiriyorum.
peki bu konuda bir de3ğişiklik var mı acaba?

Sigortalı çalışan ödemelerini 10 günlük şekilde almak istediğini size bildirmediyse raporun bitiş tarihini bekleyerek sisteme girebilirsiniz.

Bu 5 günlük süre hakkında yanlış bilgiler var.5 günlük süre raporun bitiş tarihinden itibaren değil.Eğer siz raporu hiç girmediyseniz sisteme bir süre sonra artık 1 aymı olur 2 aymı olur bilemiyorum SGK'dan raporu girmenizi isteyen bir tebliğ gelir.Bu tebliğin geldiği günden itibaren 5 gün içinde giriş yapmazsanız sisteme o zaman ceza ile karşılaşırsınız.

Tabi siz günü gününe yapın girişlerinizi sisteme , daha sonra e-bildirgeyi falan düzeltmeniz gerekebilir yasal süreler geçtiyse.

Sayın Rıetveld..

Süreç rapor bitiş tarihinden itibaren başlar..

Zaten hedef.. " istirahatli olan kişinin mağduriyetini engellemek".. SGK tebliğ yapmak zorunda değil..çok üzerine düşmüyorlar bu olayların..ama uyuyan devi uyandırmanın lüzumu yok..

Rietveld ' Alıntı:
Bu 5 günlük süre hakkında yanlış bilgiler var.5 günlük süre raporun bitiş tarihinden itibaren değil.Eğer siz raporu hiç girmediyseniz sisteme bir süre sonra artık 1 aymı olur 2 aymı olur bilemiyorum SGK'dan raporu girmenizi isteyen bir tebliğ gelir.Bu tebliğin geldiği günden itibaren 5 gün içinde giriş yapmazsanız sisteme o zaman ceza ile karşılaşırsınız.

Tabi siz günü gününe yapın girişlerinizi sisteme , daha sonra e-bildirgeyi falan düzeltmeniz gerekebilir yasal süreler geçtiyse.

Verilen bilgiler ve 5 günlük süreç yanlış değildir.