fonradar

Binance Borsasından Çekilen Para Geriye Dönük Vergiye Tabi Olur mu ?

Üyelik
27 Tem 2021
Mesajlar
1
Konum
Türkiye/Kocaeli/Darıca
Merhabalar konuyu yanlış açmış olabilirim pek bilmiyorum hangi kanunun nerede olduğunu. Yurt dışından binance hesabıma reklam yapmam karşılığında para geliyor. Bu parayı bankaya çektiğimde vergi ödemiyorum peki kripto para vergisi geldikten sonra geriye dönük vergi ödemesi veya vergi kaçakçılığı gibi yaptırımlar olabilir mi? Eğer olursa ayda kaç bin tl ye kadar sorunsuz para çekebilirim bankadan cevaplarsanız sevinirim.
 
Sayin Muhammed

(Biliyorsunuz degil mi ? Binance bircok ulkede yasaklandi, ve islemleri askiya alindi. )

***Yurt dışından binance hesabıma reklam yapmam karşılığında para geliyor.

Cevap : Turkiyede Kripto para porsasi yok bunun reklamini yapmaniz Turk Parasini Koruma Kanununa aykiri. Bu yuzden sorgulanip ceza alabilirsiniz. (Hazine Mustersarligi sorgular suc unsuru bulursa savciliga suc duyurusunda bulunur) (Benim Altin isi yapan mukellefim oldugu icin bu uygulamalari iyi bilirim)

***Bu parayı bankaya çektiğimde vergi ödemiyorum peki kripto para vergisi geldikten sonra geriye dönük vergi ödemesi veya vergi kaçakçılığı gibi yaptırımlar olabilir mi?

Cevap : Bu isi ''Sureklilik'' arz edecek sekilde yapiyorsaniz. Mukellefiyet actirmaniz gerekir. Cezaya gelince vergi cezasi birsey degilde Vergi sucu ve TPK ( Turk Parasini Koruma Kanunu) ciddi suc. Vergi Kacakciligi bunlardan bir tanesi
 
Son düzenleme:
Üst