fonradar

Bir Muhasebecinin Geçici Vergi Hazırlama Süreci Hk.

greatviper

Katkı Sunan Üye
Üyelik
14 Mar 2014
Mesajlar
109
Konum
Antalya
Merhaba arkadaşlar.Meslekte tecrübe edinmeye çalışan acemi sayılabilen bir arkadaşınızım.Bir otelin şirket muhasebesinde çalışıyorum.Geçici vergi hazırlamayı genel hatları ile biliyorum fakat dikkat etmem gereken bir husus var mıdır?Gözümden kaçırmamam gereken kontrol etmem gereken gibi püf noktaları olan konular nelerdir ve bu geçici vergi hazırlama süreci nasıl işler.Biraz detaylı antalabilecek bir arkadaşım varsa çok sevinirim.Herkese iyi çalışmalar.
 
600 lü ve 700 lü hesapları kontrollünü yaptıysan 3 ayda birde kapatma yapmıyorsan amortismana dikkat et bide k.k.e.g düzgünse geçici vergi vermede otel muhasebesinde pek te fazla bi sıkıntı yok kardeş.tabi s.h.m unutma.
 
Son düzenleme:
otelde smm olmaz. 740 hesaplar kullanılır. Shm hesaplanır. Ayrıc kur farklarına dikkat!
 
Otel muhasebesinde dikkat edilmesi gereken en önemli hususlardan biri de. Uzun konaklamalarda faturanın kesileceği zamandır. On günden uzunsa konaklama mutlaka ara fatura kesilmelidir. Ayrıca ay sonlarına geliyorsa yine mutlaka faturalama yapılmalıdır.
Hizmet üreten ve satan işletmelerde arkadaşın da belirttiği gibi 740 hesap kullanılır. Satılan hizmet maliyeti hesaplanır.
 
Selamlar
Sadece 740 kullanılır demek çokta doğru olmaz.7'li gider hesaplarının hepsi gerektiğinde kullanılır.Hatta kullanılmalıdır da.
Ayrıca Sn.husok,aramızda yeni başlayan,mesleğin başında olan arkadaşlar olabilir.O yüzden smm veya shm gibi kısaltmalar yerine tam açıklama yazarsak daha anlaşılır olacağı düşüncesindeyim.
Saygılar
 
Satılan mal maliyeti değil , satılan hizmet maliyeti kullanılmalıdır. Elbette 7 grubunda bulunan diğer gider hesapları kullanılacaktır. Onda tartışma yoktur.
 
Sayın kurt, hassasiyetinizi haklı buluyorum, fakat benden bir önceki mesajı okudu iseniz bu kısaltmaları (kkeg,smm vb.) ilk kez benim kullanmadıgımı göreceksiniz. Yine de uyarınız için teşekkür ederim.
 
muhasebeye aktarılmayan giderler var mı diye bir kontrol yapılmalı. Bordro , Amortisman , kredi faizleri, yabancı para mevcut ise kur değerlemeleri vs.
 
Son düzenleme:
Üst