Bir Ödeme Aracı Olarak Kripto Para Kullanılabilir mi ?

Üyelik
2 Haz 2005
Mesajlar
26
Merhabalar,

Bir mükellefimiz, sanal ortamda NFT satışı yapacak olan müşterisine, bu NFT satışıyla ilgili yazılım vb. destekler verecektir. NFT satışı yapan müşteri satış bedeli üzerinden belli bir oranda komisyon ödeyecektir. Bu NFT'nin satışı kripto para ile yapılacağı için, firmaya ödeyeceği komisyonu da kripto para ile ödemek istemektedir.

Ne NFT ne kripto para normalde kullandığımız şeyler değil ama bilgisi olan forum üyesi varsa, yardımcı olabilirse çok sevinirim.

Böyle bir işlem mümkün müdür? Muhasebe kayıtlarımızda kripto parayla ilgili işlem yapabiliyor muyuz?

Merkez Bankasının 16.04.2021 tarihli Resmi Gazetede yayınlanan ve 30.04.2021 tarihi itibariyle yürürlüğü giren Yönetmeliğinde, Kripto Varlıkların ödemelerde kullanımayacağına kesin bir dille yazılmış. Sonrasında herhangi bir değişiklik var mıdır? Gelir İdaresinin bu konuyla ilgili bir tebliğ, yönetmelik vs. var mıdır acaba?

Teşekkürler,
 
Sayin aysely

Muhasebe kayıtlarımızda kripto parayla ilgili işlem yapilmaz. Merkez Bankasının 16.04.2021 tarihli Resmi Gazetede yayınlanan ve 30.04.2021 tarihi itibariyle yürürlüğü giren Yönetmeliğinde, Kripto Varlıkların ödemelerde kullanımayacağına kesin bir dille yazılmış. Sonrasında herhangi bir değişiklik yok
 
Üst