personel maaş programı

Bir Personel İki İşveren

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan aturkan
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

aturkan

Katkı Sunan Üye
Merhaba, benim değişik bir sorum var.
Bir personel iki ayrı şirkete hizmet vermekte, şirketlerden birincisi personeli sigortalı yapıyor, diğer şirkete de personel kullanımı nedeniyle yarı maliyetini aktaracak, (üst işveren-alt işveren ilişkisi yok) bu durumda sigortalı yapan şirket, diğer şirkete fatura kesmek durumunda mı yoksa maliyetin yarısını tahakkuk esasına göre de işlem yapabilir mi? (aslında durum bana da karışık geldi ama belki benzer durum yaşayan olmuştur)
A.Türkan

O personel diğer şirkete gidip iş yapacak ancak sizin personeliniz. O yüzden siz diğer şirkete hizmet bedeli olarak fatura edebilirsiniz bunu.

Ancak bu personel 2 şirkette de düzenli olarak sürekli çalışıyorsa 2 şirketinde sigortalı yapması gerekir.

Son düzenleme:
Şu anda hizmet faturası kesiliyor ancak, işveren de fatura keserek kdv ödemek istemiyor, dediğim gibi durum karışık, patronun düşüncelerini çözüp buraya aktarmaya çalıştım :)

Patronlar herşeyi kendi istediği gibi olsun istiyor ama kanunlar belli sonuçta. O kişi her 2 şirkette de sürekli çalışıyorsa 2 şirkette sigortalı yapmak zorunda. Her 2 şirkette sözleşme yaparak sigortalı göstermesi gerekiyor o kişiyi.