Bir Serbest Meslek Erbabı Yasal Olarak İşe Başlamak İçin Ne Yapması Lazım ?

Üyelik
10 Ocak 2014
Mesajlar
12
Konum
antalya
Arkadaşlar mesleğini serbest olarak, ticari olmada, sermaye yatırmadan, partilerde, eğlencelerde, düğünlerde, showlar yapan bir animatör işini resmiyete dökmesi için nasıl bir yol izlemeli? nereye başvurmalı? Mesleğinin sahibi olduğunu nasıl belgelemeli? nasıl vergilendirilir?
 
Hiç kimsenin bilgisi yokmu? Ben bügün bir muhasebeciyle görüştüm. gereken tek şey bir muhasebeci tutmak. kimlik, ikametgah, imza beyannamesi. Ama aylık 100 tl muhasebe ücreti var. buda baya çok yıllık 1200 tl. Ben bu işi muhasebecisiz yapamammı? Eve kira sözleşmesi, vergi dairesinden vergi numarası, vergi levhası, sonra kaşe fatura. Birde serbest meslek gelir defteri tutmak lazım. yani arkadaşlar bunlar için illa muhasebeciye ihtiyacım olurmu? ben kendim bunları yapamammı?
 
Her işin bazı püf noktaları/incelikleri vardır. Bizler devamlı suretle kanunları ve kanunlarla ilgili çıkarılan düzenlemeleri takip etmekteyiz. Küçük bir atlamanın size yüksek miktarda ceza olarak döneceğini göze alabilecekmisiniz?
 
Valla biz düğünde animatör kullanmıyoruz halayı akrabalarla, pastayı kolayı da düğün salonuyla hallediyoruz. İsteyince oluyor. :)

İşin şakası bir yana bunu bir tavsiye olarak görün lütfen, merkür2 arkadaşımızın da dediği gibi ülkemizde neredeyse her gün bir mevzuat değişikliği oluyor. Atlanacak gözden kaçacak bir değişiklik yıllar sonra karşınıza çıkarak çok daha fazla bir maliyet getirecektir. Bir muhasebeci ile anlaşarak hem siz bu işlerle uğraşmak zorunda kalmayacaksınız, içiniz rahat olacak hem de enerjinizi kendi işinize odaklayarak daha başarılı olacaksınız. Tavsiyem budur, takdir sizindir.

İyi günler.
 
Üst