Sayın üstadlarım, kendi aralarında grup şirketi olan ve ortakları aynı 5 firmamız birleşiyor. Yani 1 büyük firmamız, diğer 4 adet firmayı devir alıyor; ortaklar aynı. Devrolunan firmaların hepsinde devir alan tüzel kişi firmanın %99 oranında hissesi var. Birleşme işlemleri tamamlandı ve kül halinde devir alan firmaya ayrı ayrı bu firmaların devir kaydını yapıyorum. Kurumlar vergisi 19.madde ve 1 nolu tebliği inceledim; ama işin içinden çıkamadım. Acil yardımcı olabilirseniz minnettar kalırım. Problemler şunlar:
1. Devrolunan 4 firmada 500 sermaye hesabında bulunan hisseleri, devir alan firmaya nasıl kaydedeceğim,muhasebe kaydım ne olacak.
2. Devrolunan 1 firmanın, devir alan firmaya borcu var. Bu borcu, devir alan alacaklı firmaya nasıl kaydedeceğim.
Her bilgiye ihtiyacım var, yardımcı olmanızı rica ediyorum. Saygılarımla
1. Devrolunan 4 firmada 500 sermaye hesabında bulunan hisseleri, devir alan firmaya nasıl kaydedeceğim,muhasebe kaydım ne olacak.
2. Devrolunan 1 firmanın, devir alan firmaya borcu var. Bu borcu, devir alan alacaklı firmaya nasıl kaydedeceğim.
Her bilgiye ihtiyacım var, yardımcı olmanızı rica ediyorum. Saygılarımla