fonradar

Borç Hak.!

ADAY ADAYI

Katkı Sunan Üye
Üyelik
1 Eki 2009
Mesajlar
123
Konum
İSTANBUL
askere gitmeden önce muhasebeci olarak çalıştığım firma ile mal aldığımız bi firma arasında borç alacaktan dolayı sorunlar olmuştu.

karşı firma alacağından dolayı hacze gelmiştiler patronumuz o sırada şehir dışındaydı ama ben borcun bi kısmını ödeyerek hacizi durdurdum ve kalan bakiyeyide bi tarihte ödeyeceğimizi bildirdim fakat karşı firma avukatları bunu biz zabıt tutarak imzalayalım dedi ve bende kabul ettim zabıtta kalan borç için benim dediğim tarihte ödeneceğini tahhüt etmiş oldum ve iki hafta sorada askere gittim. ve şimdi başka bi firmada çalışıyom ve bu firmaya benim hakkımda maaş haciz yazısı geldi. ben önceki firmayıda bulamıyom sahibinide şimdi karşı firma bu kalan parayı ve avukat masraflarını benden haciz yoluyla alabilirmi ne yapmam lazım acilen yardımcı olun
 
Ynt: Borç Hak.!

Yani kendi başını derde sokmak ancak bu kadar olur.Sana ne kardeşim. İşverenin borcundan. Ben burda çalışanım diyecektin olup bitecekti. Hayret birşey ya.
İcraya itiraz etmelisin. İcra mahkemesine dava açıp, borcun sana ait olmadığını, yetkisiz olduğunu imzanın geçerli olmadığını ispat etmeye çalışacaksın.
 
Ynt: Borç Hak.!

hiç bir sıkıntı olmaz
sen şahsen ben ödeyeceğim demedi isen sorun olmaz
sonuçta ödenecek diye şirket adına imzalamışsın
icraya gidip kaldırtacaksın
zaten büyük ihtimalle ilamsız icradır ayrıca size icra yazısı gelmedimi
 
Ynt: Borç Hak.!

sayın apaçi verdiğin cevap için saol ama bu çalıştığım firma bir şahıs firmasıydı şirket deyildi yani ayrıca bende dediğiniz gibi hiç bi yetki yoktu bana icra falan gelmedi sadece çalıştığım yere maaş haciz yazısı göndermişler
 
Ynt: Borç Hak.!

FARKETMEZ bir çalışan olarak işletme borcunun ödeneceğini belirtmişsiniz (bu borcun sizinle hiç alakası yoktur uyanıklar haciz yapmış haciz herkes yapabilir sen kaldırmazsan da devam eder kaldırttacaksın)
icra dairesine itiraz ile kalkması gerekir
olmadı bir avukattan yardım isteyiniz en azından danışın
 
Ynt: Borç Hak.!

kardeşim, önce haciz yazısı gönderen icra dairesine gitmeli ve itiraz etmelisin, borcun sana ait olmadığını, orada işgören olarak çalıştığını, hatta bununla ilgili ssk bildirgesini, varsa iş sözleşmesini ibraz ederek, işgören olduğunu isbatlar, o zamanki tutanağa da işveren adına imza attığını belirtirsin, haciz dairesi de büyük ihtimalle haciz işlemini durdurur..itirazın sonuç vermezse, borcun sana ait olmadığına dair, icra tetkik merci hakimliği nezdinde menfi tesbit davası açman yerinde olur, dava ve avukat masraflarını da itirazını kabul etmeyen icra memuruna rücu hakkın vardır. saygılarımla, kolay gelsin.
 

Benzer konular

Üst