fonradar

Borç ve Alacak Çalışan Cari Hesapların TDH Planında ki Durumu Nedir?

miller57

Katkı Sunan Üye
Üyelik
5 Şub 2011
Mesajlar
343
Konum
İstanbul
Merhaba değerli üstadlar.

120 ve 320 de takip ettiğimiz Alıcılar ve Satıcılar hesaplarının çalışma mantığını genel anlamda biliyorum. Fakat aklıma takılan konuya gelince.

Örneğin yıl boyunca 320 de ki firmadan mal alıyoruz ve 320 Hesap Alacaklı çalışıyor. Ama aynı firmaya mal veya hizmette satıyoruz. Peki bu durumda Aynı firmanın muhasebe kayıtlarımızda hem 120 hem de 320 hesapta mı izlenmesi gerekir? Yoksa 120 veya 320 den sadece bir tanesini hem borç hem alacak şeklinde kayıtlar yapılarak mı izlenmesi doğrudur?

Bu konuda nasıl bir uygulama yaparsak TDH Planına uygun hareket etmiş oluruz.

Herkese iyi çalışmalar ve 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramınızı kutlarım :)
 
Ynt: Borç ve Alacak Çalışan Cari Hesapların TDH Planında ki Durumu Nedir?

Selamlar
Tdhp anlamında en uygunu hem 120 hemde 320 de takip etmek olsa da bu uygulama hesapların izlenmesinde ve gerekli raporların alınmasında karışıklığa sebep olabilir.O nedenle en yoğun hangi şekilde çalışıyorsanız tek hesapta da bunun takibi kabul edilir.Mal alımınız daha çoksa 320 de takip edebilirsiniz.veya 120,işlem hacmine göre siz karar verirsiniz. Bununla ilgili her işlem kendi hesabında takip edilmeli şeklinde bir yazı okumadım.Kaldı ki 120 ve 320 de ayrı ayrı da takip ediyor olsanız yıl sonunda mutabakat esnasında bunları zaten kendi aralarında mahsuplaştıracaksınız.her iki hesabında ayrı ayrı kullanıldığına çok nadir rastlamışımdır.Genelde işlem çokluğuna göre tek hesapta takip edildiğine şahit oldum kendimde bu şekilde uyguluyorum.
Saygılar.
 
Ynt: Borç ve Alacak Çalışan Cari Hesapların TDH Planında ki Durumu Nedir?

Açıklayıcı bilgiler için teşekkürler twolf.
İyi çalışmalar.
 
Ynt: Borç ve Alacak Çalışan Cari Hesapların TDH Planında ki Durumu Nedir?

Rica ederim,size de iyi çalışmalar
 
Üst