ozgul35 ' Alıntı:Sn Tuna07 teşekkür ederim.
Bu ücret pusulalarının imzalatılma zorunluluğu, taşeron işçiler için de geçerli mi?
yani, 3-5 gün çalışıp çıkan 200 e yakın taşeron işçi var.
bunlara imzalatmak oldukça zor .
nasıl bir yöntem önerirsiniz?
Katılıyorumtuna07 ' Alıntı:Sayın ozgul35,
4857'ye göre ücret hesap pusulasının imzalatılması zorunludur.
İşçi ücretlerinin belirli koşullarda bankadan ödenmesi zorunluluğu getirildiği dönem bu konu epeyce tartışılmıştı.
Buradaki imzalı olması zorunluluğu aslında işveren lehine bir hükümdür. Şöyle ki, ücret hesap pusulasının mantığı, işçinin tüm kazanç ve kesintilerini görebilmesini sağlamaktır.
İhtilaflı bir olay sırasında, işçinin "benim bu kesintilerden haberim yok" diyememesi için, ücret hesap pusulasının iki nüsha düzenlenip, personele imzalatıldıktan sonra bir tanesinin saklanması, ispat imkanı sağlaması açısından önemli olacaktır.
Bordro ise işçinin ücretini aldığının ispatına yöneliktir ki banka zorunluluğu ile bu şart artık ortadan kalkmıştır.
Saygılar
Evet alt işveren içinde aynen geçerlidir,zira "o"da bir işverendir.Diğer yönden ileride ihtilaf halinde, bu konuda asıl işverenin birlikte( hatta doğrudan) sorumlu tutulacağı gayet AÇIK.(4857/m.2-6cı fıkra).tuna07 ' Alıntı:Açıkçası bu gibi durumlar için bir istisna var mıdır, bilmiyorum.ozgul35 ' Alıntı:Sn Tuna07 teşekkür ederim.
Bu ücret pusulalarının imzalatılma zorunluluğu, taşeron işçiler için de geçerli mi?
yani, 3-5 gün çalışıp çıkan 200 e yakın taşeron işçi var.
bunlara imzalatmak oldukça zor .
nasıl bir yöntem önerirsiniz?
Sanki yoktur gibime geliyor. Ücretine ilişkin kesinti ve ekleri görebilmesi işçiye verilen bir hak. Üç gün ya da otuz gün farklılık yaratmaz diye düşünüyorum.
Ama, işinizin olağan akışına göre bunu sağlamanın da çok zor olduğu aşikar.
ozgul35 ' Alıntı:tşkler tuna07 ve seref aydemir,ve diğer arkadaşlar..
evet anladim.
taşeronları bulup da imzalatmak çok zor.
e-imza uygulaması nasıl olur acaba? uygulayanınız var mı? beyaz yakalılar için mi sadece uygun e-imza?