muhper ' Alıntı:neden hükmünün kalmadığını açkıklayabilirmisiniz?benim bildiğim kadarıyla hala ücret pusulalarını imzalatma zorunluluğunun olduğudur.
Ücret bordrosu VUK 238.maddesi gereğidir.Ücret bordrosunun geçerliliği kalmamıştır demek yanıltıcıdır.Kaldıki net maaşı ssk yı vergiyi ne üzerinden hesaplayacaksınız?gcatar ' Alıntı:Eğer maaşınız üzerinden ssk lı görünüyosanız ve maaşınızın tamamı bankaya yatırılıyorsa ücret bordrosunun bir geçerliliği kalmamış demektir. Bu durunda işveren de yatırdıgını ispatlayabilir sizde almadığınızı ispatlayabilirsiniz.
Ücret bordrosunun geçerliliği kalmamıştır derken imzalamanın demem gerekiyordu haklısınız. Eksık bır cümle kurmuşum. bunu da nıye diyorum iş müfettişlerinin bize söyledıgı ve ssklı işçilerin şikayelerı üzerine bizen istenilen evraklar doğrultusunda bu sonuç çıkıyor.metyo ' Alıntı:Ücret bordrosu VUK 238.maddesi gereğidir.Ücret bordrosunun geçerliliği kalmamıştır demek yanıltıcıdır.Kaldıki net maaşı ssk yı vergiyi ne üzerinden hesaplayacaksınız?gcatar ' Alıntı:Eğer maaşınız üzerinden ssk lı görünüyosanız ve maaşınızın tamamı bankaya yatırılıyorsa ücret bordrosunun bir geçerliliği kalmamış demektir. Bu durunda işveren de yatırdıgını ispatlayabilir sizde almadığınızı ispatlayabilirsiniz.
aşkınbulduk ' Alıntı:hesap pusulası başkadır.pusulayıda imzalatma değil vermek zorunluluğu vardır.
nguroy ' Alıntı:Fazla mesai , hafta tatili vb gibi ödemeleri elden mi yapıyorsunuz? . Bunları da doğal olarak ücret bordrosuna ekleyip vergilendirecek ve net tutarı banka hesabın yatıracaksınız.
İş müfettişleri şikayet haliden bordroyu inceliyorlar hesap pusulasına bakmıyorlar bile.
Ancak bence de fazla mal göz çıkarmaz imzalatıp işinizi sağlama almakta hiç bir sakınca olmaz.
aşkınbulduk ' Alıntı:hesap pusulası başkadır.pusulayıda imzalatma değil vermek zorunluluğu vardır.
aşkınbulduk ' Alıntı:aşkınbulduk ' Alıntı:hesap pusulası başkadır.pusulayıda imzalatma değil vermek zorunluluğu vardır.
tekrar ediyorum; pusulayı verme zorunluluğunuz var(kaşe-imzalı), imza kısmı size kalmış.