Boş Duran Ev

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Ant Z
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Ant Z

Tanınmış Üye
Arkadaşlar ev boş ise benim bu evim boş kira almıyorum diye dilekçe mi vermek lazım ?

Ynt: Boş Duran Ev

Bugun vergi dairesinde dilekce istedilerde

Konu hakkinda bilgisi Olan var midir

Dilekçe konusunda zorunluluk olduğunu sanmıyorum, maliyede işler ezbere yürüdüğü için eğer önceki yıllarda beyanname verilmişse bu yüzden isteniyor olabilir.

Ant Z ' Alıntı:
Arkadaşlar ev boş ise benim bu evim boş kira almıyorum diye dilekçe mi vermek lazım ?

Gayrimenkul sermaye iratlarının vergilendirilmesinde tahsil esası geçerlidir. Dönem içerisinde belirlenmiş sınırların altında kalan iratlar veya sizin de bahsettiğiniz gibi hiç gelir elde edilmemiş gayrimenkul için beyan mecburiyeti yoktur.
Fakat, g.m.s.i mükellefiyeti olanların hiç geliri olmamış ise veya sınırın altında kalan bir miktar ise; bunu muhakkak dilekçe ile daireye bildirmeleri gerekir.
Zira daha sonra vergi dairesi tarama yolu ile önceki sene beyan vermiş ama bu yıl beyan vermemiş mükelleflerin tespitini yaptığından sıkıntı yaşanır.

NİSANLI ' Alıntı:
İrem35 ' Alıntı:
Ant Z ' Alıntı:

Zira daha sonra vergi dairesi tarama yolu ile önceki sene beyan vermiş ama bu yıl beyan vermemiş mükelleflerin tespitini yaptığından sıkıntı yaşanır.

Karar veremedim ama banada vermek lazım gibi geliyor
Sağolun Arkadaşlar

Yasal zorunluk yok ama halimiz malum bu nedenle vermeniz lehinize olur. :)

dilekçeye iki satır yazı yazıp vermen mantıklı. ben öyle yaptım kira gelirlerim istisna edilen tutarın altında olduğu için beyanname vermyeceğiz dedim.

dilekçeyi neden istediler bir tespit veya inceleme mi oldu durup dururken dilekçe istemezler bir olay üzerine istedilerse beyan edilecek gelirim bulunmamakytadır veya GMSİ gelirim istisna haddini aşmamaktadır şeklinde dilekçe verebilirsiniz

önceki yıllarda gmsi mükellefiyeti açıldıysa takip eden yıl gmsi elde edilmemişse durumu izah eden bir dilekçe veriyoruz

zorunlu olmadigi konusunda israr ediyorum. Kimse dosyayi acipta nerde bu dilekce diyemez derse keyfi bir istektir

evip boş diye dilekçe verirseniz, evde dolu olursa yoklama memuru gelir, yoklar gider. olmaz demeyin olur. Ama o şekilde vermektense 1 derece akrabama verdim diye dilekçe verebilirsin :)

Arkadaşlar;
Kesinlikle ve kesinlikle söylüyorum ki ;
1- yasal bir zorunluluk bulunmamaktadır. Dilekçe verilemedi diye kimse kimseye ceza kesemez
2- dilekçe verilmezse vergi dairesi kira geliri elde edilip edilmediğini bilmediği için gelip yoklama ile durumu tespit eder.
Bu nedenle, hem vergi dairesinin işini kolaylaştımak hem de yoklamaya muatap olmamak için gönüllü olarak verilmesi gerektiğini düşünüyorum