Bu sorunun cevabı nedir?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan İrem35
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

6÷2(1+2)=?

• 1

Kullanılan: 0 0.0%
  • 9

Kullanılan: 0 0.0%

• Kullanılan toplam oy
    0
İ

İrem35

Ziyaretçi
Bu sorunun cevabı nedir? Kafayı yedim valla :)

6÷2(1+2)=?

a) 1
b) 9

Hangisi? Hadi biraz kafa yoralım

Ynt: Bu sorunun cevabı nedir?

Önce hesapladım 9 çıktı sonra hesabımın yanlış olduğuna karar verdim doğru cevabın kesin olarak 1 olması lazım :D :D

6 nın yanındaki işareti önce + gibi gördüm..Cevap 12 sandım..Ne zamanki sayın adminin linkine baktım,işaretin bölü olduğunu gördüm.O zamanda 1 çıkıyor tabi :) Gözler gitti galiba yaşlandık iyice :)
Gidişat önce parantez içi,sonra çarpma,sonra bölme..

EYLÜLDURU ' Alıntı:
Ya ben anlamadım sorunun nesi zor geldi size :o :o :o

6/2( 1+2)

aslında 9 da olabilir.. çünkü parantez içi işlemde öncelik, sadece çarpma işlemindedir,.. işlem sırası önceliği; Bölme ve çarpmadır ama Toplama çıkarmadan her zaman önce gelir.

o yüzden iyi düşünmeliyiz.. sorunun kökü aslında konunun özü.. yani işlem önceliği böyle bir işlemde ilk hangisinin?

6/2(1+2)

6/(2+2)
6/4
1,5 ?? :o :o

İrem35 ' Alıntı:
EYLÜLDURU ' Alıntı:
Ya ben anlamadım sorunun nesi zor geldi size :o :o :o

6/2( 1+2)

aslında 9 da olabilir.. çünkü parantez içi işlemde öncelik, sadece çarpma işlemindedir,.. işlem sırası önceliği; Bölme ve çarpmadır ama Toplama çıkarmadan her zaman önce gelir.

o yüzden iyi düşünmeliyiz.. sorunun kökü aslında konunun özü.. yani işlem önceliği böyle bir işlemde ilk hangisinin?

6/2(1+2)

6/(2+2)
6/4
1,5 ?? :o :o

6/2(1+2)
6/(2+4)
6/6
1

:) bende 1 diyorum ama 9 da olabilir diye düşündüm :)

EYLÜLDURU ' Alıntı:
İrem hanım, başka soru var mı,,, bize daha zor sorularla gelin ;)

ooov.. bende daha çok zor sorular var.. Beyin jimnastiği yapalım

Anket de oyumu 1 olarak kullandım. :)

Bu işleme takılman iyiymiş .Herşeyi Excelde yapmakdan ben çarpım tablosunu hatırlayamıyorum bazen.Eşim dalga geçiyor çarpım tablosunu bilmeyen muhasebeci ;D

İyi akşamlar

aslında bazen bu tür akıl oyunlarına takılmak lazım..
çok sabit olduğumuzdan, ara sıra iyi geliyor :)

bende 1 olarak kullandım ama 9 da olabilir..

İrem35 ' Alıntı:
ooov.. bende daha çok zor sorular var.. Beyin jimnastiği yapalım

İrem Hanım bekliyoruz yeni soruları...İş iş nereye kadar. ::)..Arada beyin jimnastiği hepimize iyi gelir..Bende de bir kitapçık vardı bilmece gibi... enteresan sorular vardı insanı düşündüren..Bulursam buradan paylaşırım..
İyi akşamlar

irem35 rumuzlu arkadaşın ilkokul düzeyinde olan bu basit matematik sorusunu buraya yazmasının amacı nedir(!)

stajyerzade ' Alıntı:
irem35 rumuzlu arkadaşın ilkokul düzeyinde olan bu basit matematik sorusunu buraya yazmasının amacı nedir(!)

bu soru şuanda tüm sosyal paylaşım sitelerinde geziyor.. Ve büyük bir rekabet var.. 1 mi? 9 mu?
amacım burada da görüş ve rekabet ortamı yaratıp, zeka oyunlarının, zihin kışkırtmalarının önünü açmak..

evet senin cevabın nedir?

Benim cevabım (1)
Yani bizim öğrendiğimiz matematik böyle :)