fonradar

Bulgaristan? dan Emekli Aylığı Alanlar

ferhat

Moderator
Forum Yönetimi
Üyelik
6 Haz 2005
Mesajlar
7,588
Konum
İSTANBUL
Bulgaristan? dan emekli aylığı alanlar



Bulgaristan? dan emekli aylığı alan kişiler, her takvim yılının Ocak ve Temmuz aylarında sağ olduklarını belirten yazılı beyanlarını, 18 yaşını dolduran yetimler ise öğrenim belgelerini, Bulgaristan Yetkili Kurumu?na göndermek zorundadırlar.
Bulgaristan Emeklilik Kanununa göre ülkemizden emekli aylığı alanların adreslerine önceden posta ile Genel Müdürlüğümüzce gönderilen yaşam belgeleri, her yıl Ocak ve Temmuz ayında doldurulup onaylattırıldıktan sonra Genel Müdürlüğümüze iade edilmekte ve bu şekilde temin edilen belgelerin Bulgaristan Milli Sigorta Enstitüsüne Kurumumuzca gönderilmesi suretiyle aylıkların ödenmesinin devamı sağlanmaktadır.
Ancak, yaşam belgelerinin, adreslerin güncel olmaması, hatalı yazılabilmesi ve postadaki gecikme gibi nedenlerle Bulgaristan Milli Sigorta Enstitüsüne zamanında veya hiç ulaşamaması, aylık ödemelerinin durdurulmasına ve dolayısıyla aylık sahiplerinin mağduriyetlerine sebep olmaktadır..


Bu nedenle yeni uygulama aşağıda açıklanmıştır:
1- Bulgaristan Emeklilik Kanununa göre ülkemizde emekli aylığı alanlar, ?Bulgaristan Yaşam Belgesi?ni Kurumumuzun www.sgk.gov.tr Internet adresinde bulunan ?Yurtdışı/Form ve Dilekçeler? bölümünden temin edebilecekleridir.doldurulmasından sonra sosyal güvenlik il/merkez müdürlüklerindeki yurtdışı işlemleri servis şeflerince veya ikametgahlarının bağlı olduğu muhtarlıklarca Ocak ve Temmuz ayı içerisinde tasdik edilecek ve tasdik tarihi belirtilecektir.
2- Belge, doldurulup onaylandıktan sonra aylık sahibi tarafından her yıl Ocak ve Temmuz ayı içerisinde ?Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı - Sosyal Sigortalar Genel Müdürlüğü - Yurtdışı Borçlanma ve Tahsis İşlemleri Daire Başkanlığı - Mithatpaşa Cad. No: 7 - 06437 Sıhhiye/ANKARA? adresine gönderilecektir.
3- Yaşam belgeleri Bulgaristan Milli Sigorta Enstitüsüne toplu bir şekilde posta yoluyla Genel Müdürlüğümüzce intikal ettirilecektir.
4- Belgenin, aylık sahipleri tarafından zamanında gönderilmemesi durumunda aylık ödemelerinin Bulgaristan Milli Sigorta Enstitüsü tarafından durdurulacaktır.

Kamuoyuna önemle duyurulur

SGK Adana İl Müdürlüğü
05.06.2009
 
Üst