Büro Açabilmek İçin Kredi Kullanımı

  • Konbuyu başlatan Prot
  • Başlangıç tarihi
P

Prot

Ziyaretçi
Öncelikle herkese selamlar.
Kısa bir süre önce SMMM ünvanımı almış bulunmaktayım. Kendime bir ofis açmak istiyorum ancak varolan mükkellef sayım ancak evimin asgari ihtiyacını karşılıyor olduğundan ofisimin 1 yıllık ihtiyacını karşılayacak bir krediye ihtiyacım var. Acaba hangi banka bana yardımcı olur, ilk 1 yıl geri ödemesiz kredi kullanımı var mı, Ltd. şirket kursam kredi alma imkanım daha da kolaylaşır mı gibi konularda finans dünyasından bilgi sahibi arkadaşlar bu konuda bana yardımcı olurlarsa sevinirim.
Sizlerin tavsiyelerinize, üstadlarımın yol göstermelerini temmenni ediyorum.
Sevgi ve saygılarımla.
 
Re: Büro açabilmek için kredi kullanımı.

Prot' Alıntı:
Öncelikle herkese selamlar.
Kısa bir süre önce SMMM ünvanımı almış bulunmaktayım. Kendime bir ofis açmak istiyorum ancak varolan mükkellef sayım ancak evimin asgari ihtiyacını karşılıyor olduğundan ofisimin 1 yıllık ihtiyacını karşılayacak bir krediye ihtiyacım var. Acaba hangi banka bana yardımcı olur, ilk 1 yıl geri ödemesiz kredi kullanımı var mı, Ltd. şirket kursam kredi alma imkanım daha da kolaylaşır mı gibi konularda finans dünyasından bilgi sahibi arkadaşlar bu konuda bana yardımcı olurlarsa sevinirim.
Sizlerin tavsiyelerinize, üstadlarımın yol göstermelerini temmenni ediyorum.
Sevgi ve saygılarımla.

Allah yardımcınız olsun. Bi nevi bizim gelecekteki halimiz diyebiliriz. Odalar ruhsatı alıncaya kadar zaten soyuyorlar. Ondan sonrada tek kuruşsuz bizim iş yapıpıp para kazanmamız bekleniyor. Allah İnsaf versin bu kurumlara. Ne diyeyim.
 
Kredi işini bişekilde halledersin, ama yazında limited şirket kurmaktan bahsetmişsin.bu hatan konusunda uyarmak istediğim.yanılmıyorsam limited şirketlerde yaptığımız tevkifatları geçici vergide mahsup edemiyorsun.Bu konuyuda araştırarak göz ardı etme bence.Kolay gelsin.Başarılar.
 
Meslek mensubu olupta, sm ve smmm hizmetini limited şirket adı altında sürdürenler serbest meslek makbuzu kullanmazlar, fatura kullanırlar. Dolayısı ilede faturada serbest meslek erbabına ödenen %22 stopaj kesıntısı yoktur.
Yani şirketleşen meslek mensupları tevkifat yapamıyorlar.bence serbest meslek erbabı olarak faaliyet sürdürmek en mantıklısı .
 
sn.büyüklerim kredi konusundada iyicene düşünün derim bir bankadan kredi almak kolay ama onu ödemek çok zor helede yeni bir iş yeri kuran için çok zor gelirinizin ne olacağı net değil meslek mensubları zaten mükelleflerden zar zor para almaktadırlar sn.prot mükellef sayısının az olduğunu asgari ihtiyaçlarını karşılayabildiğini söylüyor ben bu konuda kendisinin herşeyi tartıp yeniden ölçmesi kanaatindeyim.Allah yardımcınız olsun
 
İlgi ve alakanız için hepinize teşekkür ederim.
Uyarılarınızda haklısınız, serbest meslek erbabı olarak başlamak tabiki avantajlı ancak kredi alabilmemi kolaylaştıracaksa Ltd. şirket kurarak bu avantajımdan vazgeçebilirim. Evet yeni yola çıkarken borçlanmak kimse istemez ama zamanımızda sıfırdan başlarken borçlanmamak her insana nasip olmuyor malesef. Banka kredileri konusunda araştırmalarıma devam ediyorum. Bu konuda sizinde bilgileriniz varsa paylaşmanızı rica ediyorum.
Sevgi ve saygılarımla.
 
Sn.prot,

Öncelikle belgeniz hayırlı olsun. İnşaallah gelirinizde, mükelelfinizde artar, en azından asgari geçim standartını yakalarsınız.

Halk Bankasında veya Akbank' ta Muhasebeciler için iş geliştirme adı altında bir kredi vardı. Sanıyorum devam ediyor.
 
Teşekkür ederim Sn. Demirkale.
Diğer arkadaşlarada yol göstermesi amacıyla aşağıdaki bilgileri kısaca yazıyorum.
Sevgi ve saygılarımla.


VAKIFBANK
İŞYERİ EDİNDİRME KREDİSİ
Bankamızca, ticari faaliyette bulunan gerçek ve tüzel kişiler işletme faaliyetlerini sürdürecekleri veya şirket faaliyetlerinde kullanılmak kaydıyla firma bünyesine katacakları büro, dükkan, mağaza, lojman, depo vb. gayrimenkullerin alımını finanse etmek amacıyla kullandırılan bir kredi türüdür.
• Krediden Kimler Yararlanabilir?
Ticari faaliyette bulunan gerçek ve tüzel kişiler ile serbest meslek sahipleri (doktor, avukat, mimar, mali müşavir vs.) bu krediyi kullanabilecektir.
• Kredi Hangi Amaçla Kullanılabilir?
Gerçek ve tüzel kişiler faaliyetlerini sürdürecekleri, mesleklerini icra edecekleri veya şirket bünyesine katacakları büro, muayenehane, dükkan, mağaza, lojman, depo vb. gayrimenkullerin alımını finanse etmek amacıyla bu krediyi kullanabilirler.
• Kredinin Limiti Azami Ne Kadardır?
Krediye konu gayrimenkulün ekspertiz değerinin azami % 75' ine kadardır.
• Kredinin Vadesi ve Ödeme Şekli Nasıldır?
Kredi azami 15 yıl (180 aya kadar) vadeli olup,
Aylık eşit taksit veya
3 ayda bir eşit taksit ödemeli olarak kullandırılabilmektedir.
• Kredinin Faiz Oranı Ne Kadardır ?
Krediye Bankamızca belirlenen özel indirimli “İşyeri Edindirme Kredisi” faiz oranları uygulanmakta olup, her zaman olduğu gibi en uygun koşullarda kullandırılmaktadır.
Krediye Teminat Olarak Neler Alınmaktadır?
Aşağıdaki teminatlardan sadece Bankaca gerekli görülenler alınır:
Kefalet,
Gayrimenkul ipoteği
Ticari müşteri çek/senetleri,


TÜRKİYE HALK BANKASI
Serbest Meslek Kredisi
Krediden yararlanacaklar:
Sermayeden ziyade mesleki bilgi ve şahsi mesaiye dayanan işlerini bir işverene bağlı olmaksızın, kendi nam ve hesabına yapan gerçek kişiler ile bunların kurdukları şirketler ve özel hastane, klinik ve poliklinikler yararlanabilir.

Kredinin Kullandırılışı:
Serbest meslek sahiplerinin makine, tesis, demirbaş alımı ile işletme giderlerinin karşılanması amacıyla tesis ve işletme kredisi şeklinde kullandırılır.

Teminat:
Şahıs kefaleti, ipotek, ticari işletme rehni, mevduat rehni, hazine bonosu rehni, vb. teminatlar.

Limit:
Proje bazında ve ihtiyaca uygun belirlenir.



AKBANK
Mesleki İhtiyaç Kredisi
Mesleki İhtiyaç Kredisi*, kredinin tutarına göre teminatsız, kefalet karşılığı ya da gayrimenkul ipoteği karşılığı kullandırılmaktadır.
Mesleki İhtiyaç Kredisi'ni ticari faaliyetleri olan gerçek kişiler kullanabilir.
Başvuruda İstenilen Belgeler
• Nüfus cüzdanı, sürücü belgesi veya pasaportun aslı ve fotokopisi
• Son döneme ait su/elektrik/doğalgaz/telefon faturası veya ikametgah belgesi (Faturalar, kişinin kendi adına ya da aynı soyadı taşıyan aile bireylerinden biri adına düzenlenmiş olmalıdır.)
• Gelir durumunu gösterir belge
o Serbest Meslek Sahibi: Vergi Levhası
o Şirket Ortağı: Vergi Levhası veya Ticaret Sicil Gazetesi'nde yer alan kuruluş ilanı fotokopisi
• İpotek karşılığı kullanılacak ise ipotek alınacak gayrimenkulun tapusu
Gerekli Koşullar
• 18 yaşından büyük, risk ve istihbaratında herhangi bir olumsuzluğu bulunmayan ve gelirini belgeleyen herkes bu krediden yararlanabilir.
• Kredinin taksiti, hane halkı (kişinin ve eşinin toplam geliri) aylık ortalama gelirinin %50'sini geçmemelidir.
• Kredi hayat sigortası yaptırılır.


AKBANK FAZİ ORANI: 2,09

10.000 YTL 12 ay 956,93 YTL
10.000 YTL 24 ay 540,43 YTL
10.000 YTL 36 ay 404,69 TYL

15.000 YTL 12 ay 1.435,39 YTL
15.000 YTL 24 ay 810,65 YTL
15.000 YTL 36 ay 607,03 YTL

20.000 YTL 12 ay 1.913,85 YTL
20.000 YTL 24 ay 1.080,86 YTL
20.000 YTL 36 ay 809,38 YTL
 

Benzer konular

Üst