Büro Kapatıp Şirkete Geçmek Mantıklı Mı?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan milayda
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

milayda

Katkı Sunan Üye
Herkese iyi günler diliyorum...

1 yıldır büro işletiyorum, bugün muhasebe müdürü olarak iş teklifi aldım.. Teklif aldığım şirket 2010 başında kurulmuş bir limited şirket.. Yıllar önce çalıştığım şirketin eski ortakları tarafından kurulmuş.. yaklaşık 2 yıllık süre içinde 140 çalışanı olan bir üretim işletmesine gelmiş, ithalat, ihracat, kdv iadesi gibi işlemleri var. Bu şirketin finans ve muhasebe müdürlüğüne getirilmek isteniyorum.. Muhasebe departmanında 1 çalışan eleman ve 1 ofisboy var, personel departmanı da ayrı.. Bu kadar yoğun bir firmanın muhasebe müdürlüğü görevinin ücreti tatmin edici olmalı.. Henüz görüşmeye gitmedim, şartlarını ve maddi getirisini tam olarak bilmiyorum.. Buna rağmen kararsız kaldım, büroyu kapatmak ve bağımlı çalışmak mantıklı mı? Büro getirisinin bu 1 yıllık sürede çok yüksek olmadığını düşünürsek maddi açıdan mantıklı görünüyor.. Benzer görevde olan arkadaşların maaş düzeyi nedir? Görüşmeye gittiğimde kafamdaki rakam ne olmalı?
Fikirlerinizi paylaşmanız karar vermemde yardımcı olacaktır..
Şimdiden herkeze teşekkür ediyorum..

Ynt: Büro Kapatıp Şirkete Geçmek Mantıklı Mı?

Selamlar.
Kendi fikrimi beyan etmem gerekirse,
Hayattaki hedefinize azminize veya hayattan beklentinize göre değişir.
Büro açmışsam kapatıpta şirkete geçmem.Belki maddi olarak daha fazla kazanırsınız ama sonuçta şirketin işçisisiniz.Patronluktan işçiliğe geçiş olacak.Serbest çalışıp geliri azaltıp arttırmak ayrıca kendinizi geliştirecek ortam varken bir şirkete girip sadece o şirketin işleriyle ilgilenmek,kendini belki başka konularda geliştirememek işin ayrı bir yönü..kaldı ki kimse vazgeçilmez değildir.İşinizde çok iyi bile olsanız gün gelir size ihtiyaç kalmayabilir.Örneğin aktif-pasif büyür ymm devreye girmesi gerekir,size güle güle denilebilir.Olaki işten ayrıldığınızda tekrar büro açabilecek misiniz.Yani bunları iyi düşünüp iyi karar vermek lazım..
Saygılar

konunun can alıcı noktası da tam burası işte...
serbestlik ve bağımlılık... serbestlik elbetteki daha cazip fakat işin maddi boyutunu da gözardı etmek olmuyor kararsızlığıma sebep olan da bu boyutu zaten...

rakamsal olarak örnek verebilecek arkadaşlar var ise rica ediyorum.. görüşmeye hazırlıklı gitmek istiyorum..
teşekkürler

Fiyat konusunda bişey diyemem...Standart yok ki :) Ben bu iş için büro kapatıyorsam en az 3-4 binle karşılarına çıkarım.Diğer türlü belki o kadar olmasa bile ona yakın parayı zaten kazanıyorsunuz veya kazanacaksınız..Belgeyi yeni alıpta az tecrübesi olanlar bile 2000 den başlıyor..Kaldı ki siz ekmek teknenizden vazgeçiyorsunuz..Ama daha da fazlasını verebileceklerini sanmam

1 yıl önce neden büro açmayı tercih ettiğinizi düşünün.

Serbest çalışmak her zaman için hayalimdi bunu gerçekleştirdim.. çalışma hayatımda 2 yıllık aradan(çocuk sebebiyle) sonra büromu açtım yani bir şirketten ayrılıp açmadım.. Geçen 1 yıllık sürede maddi sıkıntılar artık zorlamaya başladı.. Bunun dışında büromda mutluyum fakat bu maddi zorlukları aşmaya yetmiyor.. Elbetteki serbest olduğum ofisimi kapatacaksam buna değecek bir rakam olmalı..
Herkese çok teşekkür ediyorum..

3000 tl iste... yada kabul ederlerse büroyu kapatma yarım gün git 1500 tl iste...

sayın milayda,
Büronuzu kapatıp 140 kişinin çalıştığı imalat ihracat,kdv iadesi olan bir şirkete 3000 tl bence azdır.
size tavsiyem eğer kabul ederlerse tabi, büronuzu kapatmadan haftanın belli günleri şirkete giderek hem sabit bir gelire kavuşmak hem de büronuzu kapatmamış olursunuz. çevrem de bu şekil de çalışanlar var gayet memnunlar.

Sayın Milayda,
bende büromu açalı fazla olmadı aynı teklifi bende aldım geçenlerde, ve gittim görüşmeye 3500 TL istedim adam gülümsedi. İş ilanıda şöyle idi muhasebe ve finans uzmanı aranıyor. İşin aslı zaten bu parayıda verseler gitmeyecektim. Sadece baktım belki muhasebesini alırım diye düşündüm vaktim çok olduğu için işleri ile birebir ilgilenecek büromuda asla kapatmayacaktım. Sonuçta büromu açmışım belki şu an 1000 lira kazanıyorum ama eninde sonunda bu para artacak en fazla 3 yılda zaten onların vereceği paraya ulaşılır. Burda püf noktası şu sen şimdi büronu açmışsın ve eğer kapatıp şirkete girer iki sene sonra tekrar açayım dersen artık sana mükellefin güveni kalmaz işin ciddiyeti bozulur. hem açmıssın kapatmak da sana zor gelir tekrar açmakta özel sektürde kimsenin garantisi yok bizim işleri daha iyi biliyorsun sen ayağını kaydırmak isteyen çok oluyor. Maaş 3000 bin mbile verseler büronu kapatma asla. Kabul ederlerse büron açık kalsın işe başla koy oraya bi adam ver 1000 lira maaş işini yapsın büronu idare etsin. Başka türlü benim aklıma yatmıyor büronu kapatıp yeni bir şirkete eleman olarak işe girmek. Elaman sözünü iyi düşün neyaparsan yap elamansın.

[
ıhlamur ' Alıntı:
ugur6666 ' Alıntı:
3000 tl iste... yada kabul ederlerse büroyu kapatma yarım gün git 1500 tl iste...

bence de en güzel fikir

neye göre 3.000 ?
küçük şehirse çok iyi de İstanbul,Ankara vb.az değilmi?

Öz olan sizin istediğiniz değil,firmanın size ödeyebileceğidir.5000 de deseniz ola ki kabul edilmiş olsun..Düzenli ödenebilecek mi?Sonuçta teklif edeceğiniz fiyatı elbette hakediyorsunuzdur ama aslolan firmanın size ödeyebileceğidir.Yüksek fiyat verip ve bunu kabul ettirip düzenli alamamakta var.. Bunuda göz önüne alın..

tüm yorum yapan arkadaşlara çok teşekkür ediyorum..
İl İstanbul ve 3000 lira çok çok az, benim kafamdaki rakam 4-5 bin lira civarında idi.. Kabul edilebileceği konusunda şüphelerim var.. Zaten açılmış olan büroyu kapatacaksam minimum bu rakamlarda olması lazım.. Kaldı ki büro kapatmak hiç içimden gelmiyor.. Büyük ihtimalle de büromu kapatmayacağım.. serbest kalmak daha ağır basıyor gibi.. Bürom açık kalmak şartıyla benimle çalışmak isterlerse benim açımdan daha uygun olur.. Tabii burda da başka bir durum var. Bana teklifi getiren şirket ortakları değil bu şirketin dışarıdan hizmet aldığı mali müşaviri.. Benimde eskiden tanıdığım bir meslektaşım, belgesiz olarak çalıştığım dönemlerden... Şimdi belgeli olduğumu öürendikten sonra teklifi geri de çekebilir, zaman içerisinde kendisi için tehdit oluşturabilirim çünkü.. Kendisini görüşmek istediğimi söylemek için aradığımda ses tonundaki değişikliği fark etmemek mümkün değildi..

şirket muhasebesinde çeşitli ünvanlarla (müdür,sorumlu,şef v.s.) çalışan bir kişinin ne kadar üst düzey olursa olsun elde edeceği ücret geliri 3.000 - 5.000 gibi bir aralıkta seyreder,daha yukarısı istisnaidir diye düşünüyorum. (en azından benim çalıştığım a.ş. statüsündeki şirketler bünyesinde öyle idi.)bu mesleğin özünün bağımsızlık esasına dayandığına inanan biri olarak kişisel tercihim tabii ki büro. bunun dışında tercihimin bu yönde olmasının ikinci sebebi de uzun vadeli yatırımları seviyor olmam sanırım:) yeni büro açan herhangi biri için belirttiğim aralıkta kazancı olan tabii ki yoktur.teklifin cazip gelmesi bu yüzden çok doğal:) ama işte uzun vadede şirkette ''ne uzar ne kısalır'' durumda olmak benim için tam anlamıyla kabus..büroyu düze çıkaracak kadar maddi birikiminiz ya da desteğiniz v.s. varsa emir altına girmeyin,bi kaç yıl sonra müdür maaşından çok çok daha tatminkar bir gelire ulaşılabileceğini düşünüyorum..
tabii bu işin sadece maddi boyutu......

Tüh be üretim olmasa madem sizde reddediyorsunuz beni tavsiye edin diye büyük yalakalık yapardım. Tüh bi fırsat daha kaçtı ;D

Bir de büroyu kapatmadan orada çalışmaya devam etme yönündeki yaklaşımların hemen hepsi meslekten men suçunun unsurlarıdır. Bari forumda öyle demesek olmamı:)

:)
Böyle yakaladığını ihbar edersen bak o zaman bi daha böyle şeyler aklından geçip yazabiliyorlar mı!
(Kılıfına uyduran yapıyor )Oda yönetiminde çevren olmadığı için diğer yapanlara göz yumulurken sen yapmayı denersen ibretlik olarak meslekten men cezası alırsın..
Evleri büro olarak kullanamazsın diye "danıştay kararını "öne sürerler.Oda yönetiminden evini büro olarak kullanan çıkar.Çıkar arkadaş sende yönetimde ol sana herşey muaf olsun...

Arkadaşlar lütfen yanlış anlaşılmasın...
Büro kapatmadan çalışmak derken bürodan mkb düzenleyerek hizmet vermekten söz ediyorum.. Şirkete yeterince vakit ayırabilecek durumdayım.. 1 yıllık büromun işleri yoğun değil haftada 1 gün çalışarak tüm müşterilerimin işlerini yapabilecek durumdayım.. Geri kalan zamanımı bu şirketin işleri için ayırabilirim..
Haftanın 4 günü şirkete hizmet versem ve karşılığında makbuz düzenlesem ne gibi bir sakınca var ki... Dolayısıyla uygunsuz bir şey yapmış olmuyorum...

Usulsuz olan birşey yokki burda...siz makbuzunuzu kestikten sonra ister bütün gün müşterinizin işyerinde çalışırsınız, istersenizde ayda yarım saat uğrarsınız..

Sevinç Hanım,büro açmış ve düzeninizi kurduysanız maddi geliriniz de sizi geçindirecek kadar iyiyse büroyu kapatıp şirkete geçmek mantıklı değil.ben de mali müşavir stajeriyim abimin yanında çalışıyorum şu anda..Serbest meslek de çok para var ama,kendinizi geliştirdiğiniz sürece tabii ki..Bilginiz yerindeyse müşteri potansiyelini ve kalitesini kendiniz artırabilirsiniz.Patronluktan işçi statüsüne geçmek hiç iyi değil bu sizi zorlar...

Burada usulsüzlükten kasıt,büro faaliyeti devam ederken diğer firmada bağımlı yani bordrolu çalışmak bahsedilmek istenmiştir..Böyle olunca usulsüzlük devreye girer,diğer türlü o firmanın normal büro müşterilerinden bir farkı yoktur.