Büromuzdan Ayrılan Personelin Karalama Kampanyası

stajer arkadaslar bilir smmm ler bilmezden gelir :) bazı smmm ler mükellefini getir staj süresince buromuzda tut para pul yok tabi.. diyenler var... belkide müşterileri gezen arkadas kendi müşterilerini geziyodur :))))
evet bencede öyle olabilir bu durum :) zaten hemen %40 gibi bir mükellefi nasıl ikna edip kendi mükellefi yapsın :D

Bu olayların yaşanması muhasebe bürolarının kurumsallaşamamasından kaynaklanmaktadır.

Bir kaç paragraf yazı yazmıştım, ama sonra düşündüm de gerek yok deyip sildim. Onun yerine arkadaşlara özellikle büyük muhasebe bürolarına tavsiyem aşağıdaki dokümanı bir an önce uygulasınlar, yoksa ortaya ufak ufak bürolar ve kırgın kalpler kalır.

Meslek Mensubu Kurumsallaşma Projesi Fizibilitesi
Şirketleşme Ve Yol Haritası

Türmob ve İsmmmo'nun bu konuda yapılmış çalışmaları var, bunları araştırıp okumalarını tavsiye ediyorum.

Son düzenleme:
Benim nacizane fikrim ortada karalama varsa üzerine gidin, ama aradan iki yıl geçtiyse ve müşterilerinde gönül rızaları varsa bence çokta yapacak bir şey yok. Ama karalama, kötüleme, çamur atma varsa hiç durmayın bile...

Selamlar
Tabiki bu konu,bütün serbest büroların kanayan yarasıdır ve üzerinde sayfalarca şey yazılabilir.
Ancak personel ve mükellefin yaptığı ne kadar etik dışıda olsa (aslında mükellefi bunun dışında tutabiliriz) birazda çuvaldızı bile değil iğneyi de kendimize batırmak gerekir. Meslek mensubu da böyle bir durumda şapkasını önüne koyup,nerelerde hata yaptığını düşünmeli ve farketmelidir.Etki-tepki prensibini unutmamak lazım..