Bütün Yönleriyle Serbest Bölgeler ve Vergi Uygulamaları

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan ferhat
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ynt: Bütün Yönleriyle Serbest Bölgeler ve Vergi Uygulamaları

sayın ferhat

Yaşça küçük olduğumu hiç zannetmiyorum. Çünkü 1979 yılında kollektif şirket kurdum, defterini tuttum ve tasfiye ettim. Sen belkide o tarihte dünyada yoktun...

OSMAN EROL ' Alıntı:
sayın ferhat

Yaşça küçük olduğumu hiç zannetmiyorum. Çünkü 1979 yılında kollektif şirket kurdum, defterini tuttum ve tasfiye ettim. Sen belkide o tarihte dünyada yoktun...

1979 YILININ HANGİ AYINDA BENDE Bİ TANE KURDUMDA

gulcan ' Alıntı:
cevabınızdan dolayı tekrar teşekkür ederim
iyi çalışmalar

Sevgili formdaş Gülcan

''KOLLEKTİF ŞİRKETLERİN KAR DAĞITIMINDA KESİNLİKLE %15 STOPAJ VARDIR.''

Bunu yanlışlıkla yazdım özür dilerim.Zaten cümlenin devamınada bakarsan (onu tırnak içine alıcam

''Serbest bölgede kollektif şirket olarak faaliyette bulunulması halinde ortaklar şahsi ticari faaliyette bulundukları için bunların elde edecekleri kollektif şirket kazanç payları şahsi ticari kazanç olarak değerlendirilecek,bu nedenle bu kazanç paylarından stopaj yapılacaktır.''

Ben burada Koll.Şti ortaklarının kazançlarının stopajını kastetmiştim.Onun için gerçekten özür dilerim.(zaten bundan sonrada yazarken dikkat edicem)

Saygılar ferhat

Cevaplarınızdan dolayı teşekkür ederim sayın ferhat bey ve osman bey fakat inanın kafam daha çok karıştı.
Anladığım kadarıyla stopaj beyanı şirket olarak değil kendi şahısları adına verilecek ve %15 stopaj uygulanacakmıdır.

gulcan ' Alıntı:
Cevaplarınızdan dolayı teşekkür ederim sayın ferhat bey ve osman bey fakat inanın kafam daha çok karıştı.
Anladığım kadarıyla stopaj beyanı şirket olarak değil kendi şahısları adına verilecek ve %15 stopaj uygulanacakmıdır.

Sayın Formdaş

İşi özetleyecek olursak :

Stopaj beyanını şirket olarak değil Şahısların kazançlarından dolayı vereceksiniz.O kazançlarada artan oranlı vergi dilimi uygulayacaksınız

Saygılar ferhat

Merhaba
Serbest bölgelerde faaliyet ruhsatlarında belirtilen işle dışında elde etmiş oldukları kazançların vergiye tabi olduğu şeklinde serbest bölgeler kanununda geçiyor.Benim kafam takılan konu şu serbest bölgede döviz ile işlem yapılıyor ve döviz hesapları mevcut bu hesaplar hem dövizli hem türk lirası üzerinden kayıtlara oluşuyor yıl sonunda değerlemerde kur farkları ortaya çıkıyor.Dolayısıyla kambiyo karı ve kambiyo zararı oluşuyor.Bu kambiyo karı ve zararı serbest bölgelerdeki faaliyetlerden dolayı yapılan işlemler sonucundan ortaya çıkdığını düşünerek vergiden muaf tutabilirmiyiz.
Yoksa faaliyet dışı kazanç olarak düşünüp vergiye tabi mi yapmak gerek.Para giriş çıkışının yalnızca ruhsatta yazan işlemlerin yapılması amacı taşıdığını göz önünde bulundurarak cevap verirseniz sevinirim kolay gelsin