Cafe Restaurant Nakdi Ücret Desteği 17 Nisan Sonrası Girenler

SerhanSerhan

Tanınmış Üye
Üyelik
2 Ara 2013
Mesajlar
1,479
Konum
istanbul
Günaydın
Cafe mız devlet tarafından ramazan da kapatıldı
2 personelimiz ise aralık 2020 de girdi
Nisan ayı için bu iki personele ücretsiz izin parası için başvurduk ancak "17 nisan 2020 sonrası ise giriş olduğundan başvuru yapulamaz" uyarısı verdi
Ancak restaurant ve lokanta çalışanları için 17 nisan sonrası ise girenler de ücretsiz izin odeneginden yararlana bilmesi gerekmiyor mu?
Çalışanlar soruyor 1500 tl aylık ödeme yapılacak mis diye
Son durum nedir? Neden ücretsiz izin girişi yapamıyoruz
Kolay gelsin
 
İlgili isyerinizde 2021 yılı Mart ayındaki sigortalılardan işveren tarafından ücretsiz izne ayrılanlara işe giriş tarihine bakılmaksızın 2021 yılı Nisan ve Mayıs ayları için günlük 50 TL nakdi ücret desteği verilecektir.işkur bununla ilgili bir sistem güncellemesi yapacaktır ...yararlanmaniza bir engel yok...
 
Yine her zamanki gibi 3 gün kala sistemi açarlar,iki ayağımız bir pabuca girer olan yine bize olur. Bir kerede önce sistemi hazırlayıp sonra yasayı çıkarsalar,dişimi kıracam.
 
işkur bir sistem güncellemesi mutlaka yapacaktır ama yapana kadar uğraşan bizler oluyoruz sürekli
 
Getirilen uygulamanın diğer tüm sektörleri kapsayarak 17 nisan sonrası işe girenlerinde yararlanacığı söylenmekte aceba doğruluk payı nedir?
 
bu destekten yararlanabilmek için işyeri ile ilgili muhtasar ve prim hizmet beyannamelerinin yasal süresi içerisinde verilmesi, primlerin yasal süresinde ödenmesi, kayıt dışı sigortalı çalıştırılmaması ve SGK’ya prim, idari para cezası ve bunlara ilişkin gecikme cezası ve gecikme zammı borcu bulunmaması gerekir.
 
Bu konuda bir gelisme var mı
17 nisan sonrası ise girmiş cafe restoran çalışanları için ücretsiz izin girişi yapılabiliyor mu?
Kolay gelsin
 
Üst