NewBlack ' Alıntı:Çalışamazlık belgesi istiyor.
NewBlack ' Alıntı:Sayın hazelsu, çalışamazlık belgesi ile ilk kez karşılaştığım ve banada olay net bir şekilde aktarılmadığı için böyle bir karışıklık oldu. Muhtemelen dediğiniz gibidir ama işçi bugün bir belge getirip bırakmış ve gitmiş. belgede aynen şöyle yazıyor.
"Çalışamazlık Belgesi (e-bildirge şifresi olan işyerleri internet ortamında gönderilmesi)
Daha önce özel hastane denmişti, Fakat belgeyi gönderen İzmir Sosyal Güvenlik Kurumu Konak Ödeme Şefliği.
Çalışamazlık belgesini hastane veriyorsa neden bizim internet şifremizle girip bu işlemi yapmamızı istiyorlar bende anlayamadım. Sizinde kafanızı karıştırdıysam özür dilerim
Aslında benim tam olarak öğrenmek istediğim şey, karşılaştığım sorunda dahil olmak üzere genel anlamda bu belge nedir, kim tarafından verilir, belli bi süresi varmıdır? vs.
Son olarak evet söz konusu işçiyi çalışmış bir şekilde gösterdim çünkü kendisinden bana hastanede böyle bir durumu olduğuna dair bir bilgi verilmediği için yaptım.
acziyet ' Alıntı:Nisan ayında 30 gün boyunca raporlu olan bir işçi, aylık bildirgede 30 gün çalışıyor gösterildi. Bu rapor henüz devam ediyor ve mayıs ayı sonunda bitiyor. Nasıl ve ne napılması gerekiyor tam olarak ?
burcu83 ' Alıntı:NewBlack ' Alıntı:Çalışamazlık belgesi istiyor.
ama siz çalıştı göstermişsiniz zaten..!
keskin80 ' Alıntı:Belgeyi gönderen İzmir Sosyal Güvenlik Kurumu Konak Ödeme Şefliği talep ediyor demişsiniz.
Eğer işçiyi 30 gün SGK lı gösterdiğiyseniz, Çalışamadığına Dair Bildirimi "yapmanız gerekmiyor. Bu durumda işçinin
o ayın priminin (rapora rağmen ) tam olarak bildirip ödediğinizi İzmir SGK ya bildirmeniz gerekiyor diye düşünüyorum. Muhtemelen SGK sistemlerinde hastane raporu görünüyor olabilir.
Normal şartlarda işçinin raporlu olduğu süreyi SGK'ya eksik bildirip, eksik günler için SGK sayfasından İşveren / Çalışılmadığına Dair Bildirimi vermeniz gerekiyordu. Yukarıdaki duruma göre bu durum geçerlid eğil tabi...
iyi günler.
Ant Z ' Alıntı:Üstad doğru haklısında
konuyu netleştirme açısından soruyorum 30 gün bildirdiğimizde raporu girmeyecek bekleyeceğiz. Yazı gelirse dilekçe ile biz 30 gün gösterdik zaten diyeceğiz. Bu dilekçeye istinaden ( bu arada da tebliğ tarihinden 5 gün geçerse ) cezaya maruz kalmayacağımız kesin midir ?
Buna emin olmak istiyorum
Saygılarımla
emansur ' Alıntı:Ant Z ' Alıntı:Üstad doğru haklısında
konuyu netleştirme açısından soruyorum 30 gün bildirdiğimizde raporu girmeyecek bekleyeceğiz. Yazı gelirse dilekçe ile biz 30 gün gösterdik zaten diyeceğiz. Bu dilekçeye istinaden ( bu arada da tebliğ tarihinden 5 gün geçerse ) cezaya maruz kalmayacağımız kesin midir ?
Buna emin olmak istiyorum
Saygılarımla
şimdi 30 gün raporlu birinin raporunu işlemez aylık bildirgeyi de 30 gün olarak verir isek bu durumda yapılacak bir işlem yok ki işçi ile görüşülür raporunun girilmediği sigorta priminin tam olarak yatırıldığı ve de iş görmezlik ödeneği için sgk ya başvurmaması gerektiği söylenir tabi maaşını da vermek koşulu ile böylece sorun çözülmüş olur kanaatindeyim siz raporu sisteme girmediğiniz sürece yazı gelmez netice de işçinizin raporunu dikkate almayıp maaşını ve de primini tam olarak ödeme/yatırma hakkına da sahipsiniz....
diğer bir ihtimal de sgk ile görüşüp raporlu olan işçinizin raporunu girmeyi unuttuğunuzu primini 30 gün olarak yatırdığınızı bu durumun nasıl düzeltileceğini de sorabilirsiniz...
emansur ' Alıntı:sanırım biraz dikkat eksikliği var...
acziyet ' Alıntı:Nisan ayında 30 gün boyunca raporlu olan bir işçi, aylık bildirgede 30 gün çalışıyor gösterildi. Bu rapor henüz devam ediyor ve mayıs ayı sonunda bitiyor. Nasıl ve ne napılması gerekiyor tam olarak ?
burcu83 ' Alıntı:NewBlack ' Alıntı:Çalışamazlık belgesi istiyor.
ama siz çalıştı göstermişsiniz zaten..!
keskin80 ' Alıntı:Belgeyi gönderen İzmir Sosyal Güvenlik Kurumu Konak Ödeme Şefliği talep ediyor demişsiniz.
Eğer işçiyi 30 gün SGK lı gösterdiğiyseniz, Çalışamadığına Dair Bildirimi "yapmanız gerekmiyor. Bu durumda işçinin
o ayın priminin (rapora rağmen ) tam olarak bildirip ödediğinizi İzmir SGK ya bildirmeniz gerekiyor diye düşünüyorum. Muhtemelen SGK sistemlerinde hastane raporu görünüyor olabilir.
Normal şartlarda işçinin raporlu olduğu süreyi SGK'ya eksik bildirip, eksik günler için SGK sayfasından İşveren / Çalışılmadığına Dair Bildirimi vermeniz gerekiyordu. Yukarıdaki duruma göre bu durum geçerlid eğil tabi...
iyi günler.
Ant Z ' Alıntı:Sosyal güvenlik sistemimiz ve iş kanunumuz gereği fiili çalışmak esastır işyerinde fiili çalışmadığı halde çalışıyor göstermek hizmet akdi ile fiili çalışma ilkesine aykırıdır. Daha sonraki zamanlarda analık istirahat parası ödenmesi açısından ya da hastalık nedeniyle istirahat parası alabilmek için aranan mecburi 90 gün şartı için çalışmadığı halde çalıştığını beyan etmek işlemin iptalini gerektirir. Maalesef yanlış işlemlerde sgk ya derdimizi anlatmamız neredeyse imkansızdır.
Konu ile ilgili bir üstadın cevabını gönderiyorum
Ant Z ' Alıntı:Sosyal güvenlik sistemimiz ve iş kanunumuz gereği fiili çalışmak esastır işyerinde fiili çalışmadığı halde çalışıyor göstermek hizmet akdi ile fiili çalışma ilkesine aykırıdır. Daha sonraki zamanlarda analık istirahat parası ödenmesi açısından ya da hastalık nedeniyle istirahat parası alabilmek için aranan mecburi 90 gün şartı için çalışmadığı halde çalıştığını beyan etmek işlemin iptalini gerektirir. Maalesef yanlış işlemlerde sgk ya derdimizi anlatmamız neredeyse imkansızdır.
Konu ile ilgili bir üstadın cevabını gönderiyorum