personel maaş programı

Çalışana Verilen Avansın Kesilmesi

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan ikacc
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Merhaba,

Şirketimiz çalışanlarına ihtiyaçları olduğunda maaşlarının üç katı oranında borç veriyor. geri ödemesini maaşından belli oranda aylık olarak bordrosundan kesebilir miyiz?

teşekkür ederim.

Evet kesebilirsiniz. Mesela 2000 tl avans verdiniz çalışana ve geri ödemesini 10 ay olacak şekilde anlaştınız. Her ay maaşından 200 tl kesebilirsiniz bordroda avans olarak 10 ay. Avansın çalışanın maaş hesabına bankaya yatmasına dikkat edin. Eğer maaşlar elden veriliyorsa bir kağıt imzalatın şu kadar avans aldım şu kadar ay boyunca maaşımdan kesilmesini kabul ediyorum gibi.

Evet kesebilirsiniz. Mesela 2000 tl avans verdiniz çalışana ve geri ödemesini 10 ay olacak şekilde anlaştınız. Her ay maaşından 200 tl kesebilirsiniz bordroda avans olarak 10 ay. Avansın çalışanın maaş hesabına bankaya yatmasına dikkat edin. Eğer maaşlar elden veriliyorsa bir kağıt imzalatın şu kadar avans aldım şu kadar ay boyunca maaşımdan kesilmesini kabul ediyorum gibi.

teşekkür ederim cevabınız için. forumda araştırma yaptığımda bu başlığa rastladım;
http://forum.alomaliye.com/gelir-ve...ana-taksitli-kesilmek-uzere-odenen-avans.html

fikrinizi söyler misiniz lütfen.

Biz personelin brüt ücreti üzerinden gerekli kesintileri yaparak zaten kurumlara ödüyoruz. Daha sonra avansı net ücretinden kesiyoruz.

Kanımca;
Tüm ödemelerin banka kanalıyla yapılması gerektiği için verilen avans banka kanalı ile ödenmişse resmi olarak bordroya yansıtabilirsin. Elden verildi ise personel bankadan çekince iade etmeli