Çalışanın ücretinden kesilen trafik cezası hk.

Üyelik
12 Eyl 2011
Mesajlar
59
Konum
Kayseri
araç kiralama şirketinden kiraladığımız araca personelimizin hatasından dolayı trafik cezası kesilmiştir.şirkette bize cezayı kdv siz olarak fatura etmiştir.bu faturanın kaydını diğer trafik cezaları gibi kkeg mi yapacağız.ayrıca bu cezayı personelin maaşından kesme kararı aldık.yapılan ücret tahakkuku ile yapılan maaş ödemesi arasındaki fark trafik cezası tutarı kadar 335 de alacak bakiyesi veriyor.ben bu 335 i kapatmak için nasıl bir kayıt yapmalıyım. 335(b) gelir hesabını(a) mı yazmalıyım.eğer gelir yazılacaksa hangi gelir hesabının kullanılması doğru olur.ilk defa karşılaştığım bir durum olduğu için siz değerli üyelerin bilgisine başvurmak istedim.şimdiden yardımlarınız için tşk ederim.
 
Ynt: Çalışanın ücretinden kesilen trafik cezası hk.

Niye kafanızı karıştırdınız anlamadım. ? Çok basit aslında
335 B
100 A yapacaksınız iş bitecek. açıklamsına da trafik cezasını yazarsınız.
 
Ynt: Çalışanın ücretinden kesilen trafik cezası hk.

İş Kanununda Ücret Kesme Cezası

Madde 38 - İşveren toplu sözleşme veya iş sözleşmelerinde gösterilmiş olan sebepler dışında işçiye ücret kesme cezası veremez.
İşçi ücretlerinden ceza olarak yapılacak kesintilerin işçiye derhal sebepleriyle beraber bildirilmesi gerekir. İşçi ücretlerinden bu yolda yapılacak kesintiler bir ayda iki gündelikten veya parça başına yahut yapılan iş miktarına göre verilen ücretlerde işçinin iki günlük kazancından fazla olamaz.
Bu paralar işçilerin eğitimi ve sosyal hizmetleri için kullanılıp harcanmak üzere Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı hesabına Bakanlıkça belirtilecek Türkiye'de kurulu bulunan ve mevduat kabul etme yetkisini haiz bankalardan birine, kesildiği tarihten itibaren bir ay içinde yatırılır. Her işveren işyerinde bu paraların ayrı bir hesabını tutmaya mecburdur. Birikmiş bulunan ceza paralarının nerelere ve ne kadar verileceği Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanının başkanlık edeceği ve işçi temsilcilerinin de katılacağı bir kurul tarafından karara bağlanır. Bu kurulun kimlerden teşekkül edeceği, nasıl ve hangi esaslara göre çalışacağı çıkarılacak bir yönetmelikte gösterilir.
Bu nedenle iş kanunu çerçevesinde de olayı değerlendirmenizi öneririm.
 
Ynt: Çalışanın ücretinden kesilen trafik cezası hk.

Bu ücret kesme cezası falan değil yalnız.
İşçinin adına ödenen bir trafik cezası.
 
Üst