Çalışılmadığına dair bildirim girişi

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan serden
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

serden

Katkı Sunan Üye
Sigortalı raporunda 08.11.2010/ 08.12.2010 arası istirahatli ve 09.12.2010 işe başlama gözüküyor. Bu raporu nasıl gireceğim? Ekranda rapor başlangıç tarihi yazan yere 08.11.2010 yazıyorum.İşe başlama tarihi yazan yere de 09.12.2010 diyorum. Rapor tarihi bitmeden giriş yapılamaz diyor. Nasıl giriş yapacağım bu raporu?

Ynt: çalışılmadığına dair bildirim girişi

09.12.2010 tarihinde önce giriş yapamazsınız sistem izin vermiyor

Ynt: çalışılmadığına dair bildirim girişi

30 kasıma kadar girin.rapor bitince kalanını girersiniz.

Ynt: Çalışılmadığına dair bildirim girişi

08.11.2010-30.11.2010 olarak vereceğim.Kalanını da rapor bitince doğru değil mi? Bu şekilde problem çıkabilir diye vermemiştim.O yüzden sordum.

bu devlet saçma sapan şeyler çıkarıp bizim kafamızı bulandırmaktan başka ne işe yarıyor acaba >:( hayır ben kendi adıma konuşayım zaten raporlar bitmeden kimsenin raporunu bildirmiyordum. Olurda raporunda değişiklik olur falan diye. Bildiğimiz şeyi bile sayelerinde yanlış yapıyoruz ya yaparsak da içimizde hep bi şüphe ??? acaba doğru mu diyee >:(

bu raporları hastaneden online alabilirler halbuki bizlere postaki saydırıyorlar

niye 30.11 tarihine kadar rapor girilsin ki ya tamamını girin yada kişinin talebi doğrultusunda 10 ar günlük parçalar halinde girin herkez kendine göre bi yöntem çıkarmasın lütfen...

Merhaba arkadaşlar.
İşremezlik Bildirimini hatalı olarak sağlık raporundaki 5 günlük istirahat süresini başlama-bitiş tarihlerinden farklı tarihler bildirmişim. Bunu düzeltmem mümkün mü ?

Güncelleme bölümünden.. rapor tarihlerini duzeltebilirsiniz..

sistem güncellemeye olanak sağlıyor yaptırımı hakkında biraz araştırdım ama düzeltme(güncelleme) ile ilgili bir yaptırım bulamadım.

Mehmet1087 ' Alıntı:
niye 30.11 tarihine kadar rapor girilsin ki ya tamamını girin yada kişinin talebi doğrultusunda 10 ar günlük parçalar halinde girin herkez kendine göre bi yöntem çıkarmasın lütfen...
Tamamını bugün girdiğimizde kabul etmiyor o yüzden 30 Kasıma kadar giriyoruz.

5 gunluk surec gecse dahi..tamamen yanlış tarihleri vermektense.. duzeltmek daha saglıklı.. sonucta yanlıs tarihler verilirse.. girişin hiç yapılmadıgı seklinde yorumlayabilirler..Sonucta.. 5 gunluk sureci gecirmek ipc. hic giriş yapmamak ayrı bir ipc.

Sayın Serden.. SGK sizden raporu 10'ar gunluk sekilde sisteme girin demiyor ki.. rapor bitiş tarihinden itibaren "5 iş gucu" icerisinde girin diyor..

Sayın serden

raporunuz 08.11.2010-09.12.2010 arası siz 08.11.2010-30.11.2010 arası girerseniz 23 günlük rapor girmiş olursunuz ama neye göre.Genelgede böyle bişey geçmiyor problem çıkar demiyorum ama uygun olanı girmekte yarar var yani en erken 09.12.2010 tarihinde tamamını giriş yaparsınız...belgeye göre doğru olan budur

forwhom ' Alıntı:
Sayın Serden.. SGK sizden raporu 10'ar gunluk sekilde sisteme girin demiyor ki.. rapor bitiş tarihinden itibaren "5 iş gucu" icerisinde girin diyor..
Mehmet1087 ' Alıntı:
Sayın serden

raporunuz 08.11.2010-09.12.2010 arası siz 08.11.2010-30.11.2010 arası girerseniz 23 günlük rapor girmiş olursunuz ama neye göre.Genelgede böyle bişey geçmiyor problem çıkar demiyorum ama uygun olanı girmekte yarar var yani en erken 09.12.2010 tarihinde tamamını giriş yaparsınız...belgeye göre doğru olan budur

sn.sgk 10'ar günlük girebilirisiniz diyor.

sn.mehmet 1087, genelgede geçmiyor.yalnız işçiye bekletmemek için peyder pey(en uygunu 10'ar gün ) girebilirisiniz ki işçi para alabilsin yoksa 60 gün rapor alanı 60 gün bekletecekmisiniz.

30 gunluk raporu 10'ar gunluk sekilde girebilirsiniz demek ayrı..30 gunluk raporu..10'ar gunluk sekilde girmek zorundasınız demek ayrı..

Ben işin işveren tarafından cezai yaptırımından soz ediyorum..ve burada asıl olan.. rapor bitis tarihidir..

Aksi halde işçi talep eder.. ve isveren de girişini yapar..burada zaten hemfikiriz..

Her neyse.. iyi geceler..

Arkadaşlar Kırklareli SMMM odasında bir seminer olmuştu ve Kırklareli İl SGK Müdürü gelmişti.Şu 5 günlük süre ile ilgili şöyle bir açıklama yaptı :

Bildiğiniz gibi raporu girmek için 5 günlük bir süre var ve eğer bu süre aşılırsa yüksek bir para cezası ile karşılaşıyoruz.Ama bu 5 günlük süre istirahatin bitiş tarihinden itibaren değil.Eğer biz bu raporu hiç girmediysek SGK'da bunun anlaşılması üzerine bize raporu girmemizi söyleyen bir tebliğ gönderiliyor.Bu tebliğin geliş tarihinden itibaren 5 gün içinde yapmazsak bu ceza uygulanıyor.

Müdür bu olayı böyle anlattı.

Rietveld ' Alıntı:
Arkadaşlar Kırklareli SMMM odasında bir seminer olmuştu ve Kırklareli İl SGK Müdürü gelmişti.Şu 5 günlük süre ile ilgili şöyle bir açıklama yaptı :

Bildiğiniz gibi raporu girmek için 5 günlük bir süre var ve eğer bu süre aşılırsa yüksek bir para cezası ile karşılaşıyoruz.Ama bu 5 günlük süre istirahatin bitiş tarihinden itibaren değil.Eğer biz bu raporu hiç girmediysek SGK'da bunun anlaşılması üzerine bize raporu girmemizi söyleyen bir tebliğ gönderiliyor.Bu tebliğin geliş tarihinden itibaren 5 gün içinde yapmazsak bu ceza uygulanıyor.

Müdür bu olayı böyle anlattı.

Bende bu şekilde duydum. 5 günlük süre raporun bildirilmediğine dair tebliği aldıktan sonra başlıyor.

Ayrıca rapor 10'ar günlük olarak isteğe bağlı girilebildiği gibi, rapor bitim tarihinde de sisteme girilebilmektedir. Bu işçinin çalışamamazlık ödeneği alma süresi ile ilgili bir bildirim olduğu gibi sigortalının provizyonu ile de ilgili bir işlemdir. Uzun süreli (3 ay ve üstü) raporlar için aylık olarak yada kıst olarak da girilmesinde bir sakınca yoktur. Ancak uzun süreli raporlar için (iş kazalarında 3 ay olduğunu biliyorum, hastalık da 1 ay olması lazım) rapor bitim tarihinden önce girilmediği takdirde sigortalı provizyonu kapanır ve sağlık hizmeti alamaz.

Bir işçimizin raporu 16.08.2010 da başlıyor.Doğuma kadar raporlu.Ben raporu:
16.08.2010-31.08.2010
01.09.2010-30.09.2010
01.10.2010-31.10.2010 şeklinde girdim. Fakat işçi SSK ya gittiğinde rapor girişinin bu şekilde olmayacağını şöyle olacağını söylemişler:
16.08.2010-31.08.2010
31.08.2010-30.09.2010
30.09.2010-31.10.2010
Ben de o şekilde düzeltmek istiyorum.Sisteme giriyorum.Güncellemeye girdiğimde : "Kişiye ait çalışamazlık belgesi bulunamadı" yazıyor.
Görüntülemeye girdiğimde Error 500 hatası veriyor.
SGK yı aradığımda da biz sizin ekranınızı bilmiyoruz.Hiç kimseden böyle bir şikayet gelmedi.Deneyin olur diyor. 2-3 haftadır hergün siteye giriyorum.Yine aynı. Ben ne yapacağım şimdi?