fonradar

Çalıştığım süreçte hiç maaş alamadım .

Üyelik
13 Haz 2012
Mesajlar
2
İyi günler soruma cvp alabılirsem cok mutlu olacagım. ßen bi akrabamın yanında 18 ay sigortalı olarak çalıştım yalnız bu süreçte hiç maaşımı almadım ve sebebsız yere işten çıkartıldım ve benım bilgim daha sonradan oldu . bununla alakalı ne yapabılırım çalıştırdıgı süreçteki maaşımı ve keyfe keder çıkartmasına ilişkin farklı bişey talep edebılırmıyım .Bunun hakkında cvp verırsınız cok sevınırım .
 
Ynt: Çalıştığım süreçte hiç maaş alamadım .

18 ay hiç bir ücret almadan çalıştınız ve işten çıkartıldığınızı sonradan mı öğrendiniz, yoksa akrabanız 18 ay sizi çalışmış gibi sigortalı mı gösterdi?
 
Ynt: Çalıştığım süreçte hiç maaş alamadım .

çalıştım gayri resmi olarak maaşımı elden yarısından daha duşuk aldım . gecen gun kontrol ederken ınternetten cıkartıldıgımı gördüm ve ben eksık kalan kısımları fazlasıyla almak istiyorum .
 
Ynt: Çalıştığım süreçte hiç maaş alamadım .

Önce gidip bir SGK'na danışın.Muhtemelen sizin işinizi mahkeme çözecek.18 aylık maaşınızı ve ayrıca işten çıkartıldığınız için ihbar ve kıdem tazminatınızı talep edip dava açın işverene.

Eğer elinde kanıtlar yoksa işverenin yani size maaş ödediğini ve işten sizin kendi isteğiniz ile çıktığınızı gösteren imzalı belgeler yoksa büyük ihtimal dava lehinize sonuçlanacak.
 
Ynt: Çalıştığım süreçte hiç maaş alamadım .

Aylık ücreti ödenmesi olayı;ücret banka hesabına tam(zaten asgari ücret olarak) yatırılır,diğer taraf dan yine yatıran tarafından çekilir,(işcinin bu durumdan haberi olmaz) ücret pusulasıda yok,(olabilir de)bu nedenle işci imzalamamıştır,(imzalamışta olabilir)diğer taraftan elden böyle kısmi ödeme yapılır!...(bu bir senaryo)
a-sn.Keremcem in dediği gibi de olabilir(ama ilgili çalıştım diyor)
b-sn.Rietveld in dediği gibi çözüm yeri Yargı dır.
-Bu nedenle sorun ve talep;
1-aylık ücretin tespiti ile ücret ve var ise ücretin eklerinin tam olarak ödenip ödenmediği,
2-ve fesih nedeni, dolayısıyle de bu duruma bağlı olarak yasal hakları,(ihbar+kıdem+verilmediyse yıllık izin+çalıştı ise fazla mesai ile bayram ve genel tatil çalışması ücretleri)
 
Üst