fonradar

çek iade

aday

Katkı Sunan Üye
Üyelik
15 Nis 2006
Mesajlar
601
Konum
istanbul
Bankaya takasa verilen çek karşılıksız çıkıyor ve çek iade bordrosu düzenledik.
1-Çek iade bordrosu imzalanıp kaşelenip karşı firmaya faxlanıyor ve patron da ısrarla karşı firmada kaşeleyip imzalasın bize geri faxlasın diyor.Ancak karşı firma şiddetle karşı çıkıyor sen bana çeki yolla bende çeki aldım kayıtlarına manasında kaşe vurup imsa atayım diyor.Bu sefede patron çok şiddetle karşı çıkıyor ne alakası var kardeşim ödeme ayrı bu çek iade bordrosunu hemen imzalayıp kaşeleyin bana faxlayın diyor ama anlaşma sağlanamıyor.Ne yapmak gerek işin aslı ve işleyişi nedir ?
2-Müşteri bana ne kardeşim ben sana çeki en son cirolayan firmayım sen git çekin asıl sahibini bul diyor.Bunu demeye hakkı var mı?Kimlere hesap sorabiliriz?
 
Ynt: çek iade

1- Karşı taraf haklı. Çek eline geçmeden teslim aldığına dair imza atmayabilir. Bizzat elden teslim edin imkanınız varsa.
2- Müşteri borcundan sorumludur. Çeki size ciro eden firmaya karşılıksız çek iade dekontu ile iade edin. Alacağınızı isteyin.
 
Ynt: çek iade

2. Madde ; çek sahibinden itibaren arkasını cirolayan kim varsa isteyebilirsiniz, ayrıca 450-500 TL civarında bir kısmını da banka ödemekle yükümlü, tabi en doğrusu size çeki kim verdiyse onun ödemesi diğer yazdıklarım kanuni haklarınız,

Çekli işlemleriniz yoğunsa aklınızda bulunsun, çeki tahsil edemez ve 6 ay içinde kanuni işlem başlatmazsanız değersiz kağıt parçası olur.

Bilgi paylaştıkça artar.
 
Ynt: çek iade

Teorik olarak istediğiniz cirantaya rücü edebilirsiniz. Ancak teamüle uygun olan mal veya hizmet satışı yaptığınız çeki size ciro eden son cirantaya gitmenizdir.. Zaten sizde cari hesabı vardır. dekontla çeki yollar. ,Cari hesabına borç yazar,ödenmesini talep edersiniz.
 

Benzer konular

Üst