Çek

özlem...

Katkı Sunan Üye
Üyelik
22 Kas 2007
Mesajlar
200
İyi çalışmalar herkese,

Bir arkadaşımıza mecbur kalıp şirket çekimizi vermişsek kaydı nasıl olur?

329
103
olabilir mi?
 
Ynt: Çek

Anladığım kadarı ile bu hatır çeki.
Normal çekten farkı yok ama sonra nasıl kapatacaksınız ? Orası önemli
 
Ynt: Çek

Aslında hatır çeki değil. Arkadaşımız (!) zor duruma düşmüştü kesmek zorunda kaldık. O da o çeki başka birine vermiş vadesi gelmediği halde o çeki bankaya vermiş.Çeki tahsil edilmiş 3.şahıs tarafından. Yani o çeki bize geri ödemeyecekler. Çünkü her iki şahısta ortadan kayboldu. Nasıl bir yol izleyebilirim?
 
Ynt: Çek

özlem hanım arkadaşınız denilen bu şahıstan eğer herhangi bir alım yapılıyorsa ve cari hesap kapatılacaksa herhangi bir problem yok babanıza bile verebilirsiniz sonuçta şirket tüzel kişiliktir. Ama eğer bu cari herhangi bir hizmet veya mal alımıyla kapanmıycaksa (yani çek avans niteliğinde değilse) burda bir problem doğar geri herhangi bir çek veya nakit almak çek tutarına faiz uygulatmanızı gerektirebilir.
 
Ynt: Çek

"Ama eğer bu cari herhangi bir hizmet veya mal alımıyla kapanmıycaksa (yani çek avans niteliğinde değilse) burda bir problem doğar."

Herhangi bir şekilde kapanmayacak.Dediğiniz gibi çek avans niteliğinde değil. Kesinliklede karşılığında çek veya nakit alınmayacak. Nasıl kayıt yapılabilir? Nasıl problem çıkabilir sizce?
 
Ynt: Çek

Çöp kutusuna atın (Ortaklara)
 
Ynt: Çek

:)

Öyle yaptım.

Teşşekürler hepinize.
İyi çalışmalar
 

Benzer konular

Üst