Çifte Kayıt

merdiven

Katkı Sunan Üye
Üyelik
24 Eyl 2008
Mesajlar
226
Konum
Ankara
hizmet satın aldığımız bir şirket parayı şirket ortaklarından birinin şahsi hesap numarasını vererek buraya istedi. fatura kesilmeyeceğini düşünüyorduk. ama firma fatura da düzenlemiş. şimdi bu faturaların ödenmediğine dair ilamsız icra takibi başlatmış. ödediğimiz makbuzlar elimizde ancak ödemeler havale/eft masrafı olmasın diye 3.bir kişinin hesabından yapılmıştır. hem bunun ispatı hem de karşı tarafın çifte kayıt tuttuğu şirket müdürünün hesabına parayı istemesi nedeniyle bizim dava dosyasına hangi kanuni dayanakla itiraz etmemiz gerekiyor?


teşekkürler...
 
Deveye sormuşlar boynun niye eğri diye, o da nerem doğru ki demiş. Yapılan işlem o kadar yanlış ki savunulacak yeri kalmamış. Şirket yerine ortağa havale çıkarıldığı gibi, havaleyi çıkaran da siz değilsiniz. Şimdi ödemelerin faturalara karşılık geldiğini nasıl ispatlayacaksınız.
 
Hizmet alınmış ancak faturasının olduğu sonradan anlaşılmış. Ödeme başkasına yapılmış. Ödemeyi başkası yapmış. Yani herşey aleyhinize. Örneğin başka bir kişiye ödeme yapmanızın nedeni alacağın temliki olabilir. Bunun için yazılı sözleşme olması gerekir. Anladığım kadarıyla bu yok. Yapabileceğiniz tek şey ödeme dekontunu (ödemeyi yapanın bordrolu çalışanınız olduğunuza ilişkin dökümler ve bu kişiye paranın aktarılmasına ilişkin belgelerle) ve kayıtlarınızda borcu kapattığınızı gösteren kaydı bulup, varsa yazışma, telefon görüşmesi vb ek dökümanlarla bunu destekleyip iyi niyetli olduğunuzu ispatlamaya çalışmak olabilir.
 

Benzer konular

Üst