personel maaş programı

Çıkan Personel Maaş Tutarını Fazla Yatarsa Geri Nasıl Tahsil Edilebilir ?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Murat ÖNDER

Katkı Sunan Üye
Herkese merhaba

Çıkan bir personelin banka hesabına maaş ödemesi fazla yapıldı. Personel geri elden nakit teslim edebilir mi?
Yoksa bankadan hesabımıza mı yatırması mı gerekiyor.

Herkese merhaba

Çıkan bir personelin banka hesabına maaş ödemesi fazla yapıldı. Personel geri elden nakit teslim edebilir mi?
Yoksa bankadan hesabımıza mı yatırması mı gerekiyor.

Ayrilan personelinize baska odeme yapacaksaniz odeyeceginiz tutardan mahsup edin.
Fazla odediginiz tutari ayrilan personelinizin geri odeme gayreti icerisinde bulunmaz ise bankaniza yarin yazili ve dokumlu dilekce ile sunun bankalar kendi aralarinda fazla yatirilan tutarin sizin hesabiniza aktarilmasi icin islemlere baslasinlar.

İyi Gunler.

Sayın Murat Önder,

3 No.lu mesajımdaki işlemlere göre ilerleyebilirsiniz.
Sıkıntı olur ise bankadan benimle paylaşırmısınız?

İyi Günler.

Sayın Murat Önder,

Bankanıza durumu daha önceki dediğim şekilde iletiniz bankalar kendi aralarında karşı banka ilgili kişiden imza karşılığı ilgili tutarı hesabınıza yatıracaktır.

İyi Günler.

Hesap sabibi imzalı talimat vermedikçe geri alınma işlemi yapılamaz.
Neden olmasın sn.nguroy,
banka bu, istenileni kayıtsız şartsız yapması gerek, sonra da yaptığı işi kılıfına uydurması elbette...

O zaman, ücretleri ödenmeyen çalışan da , bankaya bir dilekçe ile başvurup, o aya ilişkin ücretinin işveren hesabından alınıp kendi hesabına yatırılmasını ister, banka da bunu sorgusuz sualsiz yapar, sonra da işvereni çağırır, gerekli imzaları alır.

Sn.demiral , şaka mı yapıyorsunuz????

ayrilan personelinizin geri odeme gayreti icerisinde bulunmaz ise
Geri ödemeyi yapmak istemeyen kişi için ;
bankaniza yarin yazili ve dokumlu dilekce ile sunun bankalar kendi aralarinda fazla yatirilan tutarin sizin hesabiniza aktarilmasi icin islemlere baslasinlar.
Bankaya verilecek bir dilekçe ile banka / şubeleri veya diğer bankalar, kendi aralarında , EN BAŞTA KİŞİNİN TALEBİ veya bir YARGI KARARI OLMAKSIZIN ,
birinin hesabından 1 tek kuruş dahi alıp bir başkasının hesabına aktaramazlar.
Sanırım bu kısmı okuyarak ne demek istediğimi anlayamadınız normaldir meslek tecrübeniz olmadığı için yazılanları yorumlayamamanızda normal olarak görüyorum.
Verdiğiniz yanıtta iyi anlaşılamayacak bir yan yok, çok net anlaşılabiliyor.
Hatalı cevap !

Sanırım bu kısmı okuyarak ne demek istediğimi anlayamadınız normaldir meslek tecrübeniz olmadığı için yazılanları yorumlayamamanızda normal olarak görüyorum.
Muhasebe meslek tecrübem 0 ( yazıyla SIFIR) çünkü muhasebeci değilim, o nedenle tecrübesizliğimden ötürü doğru yorumlayamamamı normal görmenize teşekkür ederim, çok hoşgörülüsünüz,
ama ne yazık ki ben o kadar hoşgörülü olamıyorum, konusunda çok tecrübeli bir muhasebe meslek mensubunun , yanlış yorumlayıp yanlış ifade edip, yanlış bilgiler vermekte ısrarcı olmasını anlayabilmek konusunda.

Bu konuda verdiğiniz yanıtların TAMAMI HATALI sn.demiral, ( ne demek istediğinizi anlayamamamla ilgili olan dahil. !

Son düzenleme:
Neyse konuyu gereksiz kişisel hale getirmeyelim. Herkesin ne demek istediği anlaşıldı sanırım.

Sizinle polemiğe girip forumdaki seviyeyi düşürmeye niyetim yok.
Siz sadece anlamak istediğiniz gibi yorumlamaya devam edin. (Yazdıklarınız sadece sizi bağlar)

Bu arada sizin forumdaki hangi Kanunlar-Mevzuatlar hakkında eğitim ve bilgi düzeyiniz varda yanıtlarıma hatalı diyorsunuz.
Meslek mensubu olmadığınız,mali mevzuat bilginiz ve sigorta mevzuatı hakkında bilgi sahibi olmadığınız halde size bu cüretkar tavırları kim veriyor.

ŞU benimle muhabbete girerek seviyeyi düşürme konusunu biraz daha açarmısınız?
Seviye nereye düşecek benimle polemiğe girdiğinizde?
En fazla sizin seviyenize düşecek, bunun da benim için bir mahsuru yok !

Neyse konuyu gereksiz kişisel hale getirmeyelim. Herkesin ne demek istediği anlaşıldı sanırım.

Sayın Nizam Bey,

Herkesin ne demek istendiği gibi deyip lütfen konuyu kapatmayın ilk mesajımda belki bir kelimeyi eklememiş olabilirim ama bu durum hiçbir mesleki bilgisi olmayan mali mevzuattan bi haber sigorta mevzuattından uzaktan yakından bir ilgisi olmayan sadece yorum yaparak cevap yazılan ile bizlerin bilgi ve tecribelerini umarım bir tutmuyorsunuzdur eğer böyle bir durum söz konusu ile bizler bu forumdan tamamen çekilelim o zaman kim ne yazıyor ise yazsın.

Saygılarımla,

Sn. demiral,

Niye böyle yorumluyorsunuz?. Bırakın kişisel yazışmayı burası bir forum ve genel yani herkese açık. herkes istediğini söyler başkasına hakaret etmedikçe de kimse buna müdahale edemez. Siz kendi yorumunuzu yazdınız, diğer arkadaşlar da yazdılar. Tamam burda bırakın herkes okuyup kendi değerlendirmesini yapacaktır.
Uzattıkça işler kişisel polemik haline dönüşüyor. Görüşünüzü belirttiniz. Yeterlidir.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...