fonradar

Çok Doluyum Tavsiyelerinize İhtiyacım Var

Üyelik
14 Haz 2016
Mesajlar
1
Konum
İzmir
Sayın büyüklerim,

Foruma yeni üye oldum, bir konu hakkında değerli görüşlerinize fikirlerinize ihtiyacım var.

Yeni işe başladım henüz 20 gün oldu. Bir dış iş geldi önüme. İşin adı e-devlet üzerinden e-bildirge şifre tanımlama.
Merkezi İstanbul da olan X firmasının ege bölgesindeki şubelerinin e-bildirge şifreleri değişecek çünkü yetkili kişi değişikliği oldu. Yetkili kişinin vekaletinin fotokopisi eklerde mevcut hiç bir asıl falan yok.

Neyse gittim sigortaya memur dedi, yetkili kişi olarak falanca isim geçiyor o da bizim müşavir.. Bizim müşavir diğer sosyal güvenlik merkezlerinde vekaletsiz iş yaptım diyor, Bana da işi bitir dedi. Elimde vekalet falan yok tabiki. Memur sisteme baktı yetkili olarak bizim müşavir gözüküyormuş. Bana teslim etmiyorlar değişiklik talebini, şifre değişikliğini.. Ya yetkili kullanıcı kişi(ki kendisi istanbulda gelmesi mümkün değil) yada vekaleti olan biri gelecek dediler.

Neyse işi bitiremedim büroya döndüm, müşavir bir işi halledemedin ben nasıl hallettim dedi. Bende senin vekaletin varmış dedim, bayağı kızdı bana.
Ben doldum tabi..

Vekaletnamesiz iş yapılmayacağını ona anlatamadım. Olmaz diyorum ama olur diyor bana.

Değerli büyüklerim vekaletsiz işlem nasıl yapılır. Benim aklıma 3 yol geliyor.

1- Sigorta da tanıdığın olur, hasır altından işlemini yaptırır, vekalet falan aramaz işlemini yapar.
2- Benim hiç tasvip etmediğim ama yapanları bildiğim memura rüşvet vererek işlemini yaptırırlar. :mad:
3- Yetkili kişi ile birlikte gittiğinde işlemini yaparlar.

bu üç yol dışında vekaletsiz iş takibi nasıl yapılır bunun cevabını bana vermedi.
Çok merak ediyorum.

Saygılar sunuyorum hepinize.
 
Vekaletsiz iş normalde yapamazsın. Ama çok fazla işin düşer, memurlarla ahbab olursan yaparsın. Burası Türkiye sonuçta.
 
Selamlar
Yani dakka bir gol bir derler ya,sizinkide onun gibi bişey olmuş.Sigorta kurumunda özellikle şifre alma esnasında vekaletsiz işlem yapılmıyor.Burası kesin.Müşavir ısrarla "ben yapabiliyorum" diyorsa,buyursun gitsin yapsın bakalım.Elimde bir şifre işi var.Vereyim kendisine vekaletsiz olarak gitsin bana şifreyi alsın.en son ne zaman vekaletsiz bir şifre alabilmiş,çok merak ettim şimdi.Bu işin memurla ahbaplıkla bir ilgiside yoktur.Bunu helede bu zamanda yapacak bir memur ben tanımıyorum.Kural bellidir,ne müşavir tanır ne ahbaplık ne de başka birşey.
O nedenle müşavirin daha bu konuda bile zorlamaya başladıysa,sen o işyerindeki geleceğini tekrar bir düşün derim.
 
SGK'dan alınan e bildirge şifresini kola kapağının altındaki şifre ile karıştırmayalım. Aldığınız şifre ile şirketi borç ve yükümlülük altına sokuyorsunuz. İstediğin kadar ahbap ol yada rüşvet ver olmaz. Ankara da hiçbir SGK müdürlüğünden vekaletsiz işlem yapmıyorlar. Hatta bazı kurumlar eksik gün formunu verirken bile vekalet istiyorken, şifreyi vekaletsiz düşünmek mantık dışıdır.
 
Sayın meslektaşım, kamu kurumlarındaki güncel iş prosedürünü bilmeden, ben yaptım oluyor,sen niye yapamadın tarzındaki söylemler o müşavirin iş arkadaşına bakış açısının değer vermediğini gösterir.Ağzınızla kuş tutsanız yaranamazsınız.O iş yerinden ayrılmanız sizin için daha iyi olur düşüncesindeyim.
 
Işılhan;407070 a-Vekaletnamesiz iş yapılmayacağını ona anlatamadım. b-Olmaz diyorum ama olur diyor bana. [/QUOTE' Alıntı:
Saygı değer insan/kardeşim,
Allah senin yardımcın olsun,daha çok sabırlar versin,
Sen 2x2=4 diyenlerden,diğer ifadeyle bunun 4 den başka ederinin olmadığını bilenlerden,olamayacağını da mertçe ifade edebilenlerden olduğun için ona "a"yı anlatamazsın("ona"diyorum çünkü hak ediyor o") b"yi hiç sorma,kendini de gereğinden fazla üzmeyesin.
Hayırlı akşamlar
Allah rahatlık versin
 
Üst