Credit Notu

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan kadir34
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

kadir34

Katkı Sunan Üye
arkadaşlar, yurtdışından gelecek 2500 ? malın numunesi geldiğinde kusurlu olduğunu gördük ve itiraz ettik. karşı firma 500 ? indirip yapıp credit notu gönderdi.
mallar yola çıktı. ben credit notu nun muhasebesel işlemini nasıl yapmalıyım.

yardımcı olursanız sevinirim. (2500? faturayı daha işlemedim.)

Ynt: credit notu

Malı maliyetini hangi hesaba alıyorsan 500 Euro yu ordan düş. Firmanın hesabına da borç ver.

Gelir hesabına almalısın diye düşünüyorum.

320 Yurtdışı Satıcılar500 $ ytl karşılığı ( Borçlu )
602 Diğer Gelirler 500 $ Ytl karşılığı ( Alacaklı )

sayın cetvel,

gelir hesabı diyosunuz ama ben malı kusurlu olduğu için farklı barkodtan normalden daha ucuza satıcam ve mal henüz gelmedi. gelir hesabı bana mantıksız geldi.
nguroy akla daha yatkın gibi
konu hakkındaki fikirlerinizi bekliyorum

Mal stoklarnıza girip satıldıktan sonra iskonto gelse idi ortada maliyet kalmadığı için gelir yazılması daha doğru olurdu.
Ancak sizin örneğinizde mal stoğa girerken maliyeti düşerek girebilir.

N.Güroy a katılmakla beraber benim belirttiğim husus ile stok maliyetinden düşülerek girilmesi arasındaki kayıtta kar ve zararı etkileyen hiç bir durum yok n.güroyun yönteminde satılan ticari malın maliyeti düşülerek giriliyor .benim yöntemde ise 2.500 üzerinden giriyor ve aradaki 500 602 nolu hesaba girilerek aradaki fark kapanmış oluyor.
sonuçta 690 nolu hesapta birleştiriliyor.

indirim dolayısyla gelen Credit Noteları 320 satıcılar hesabı borçlu,602 yada 649 alacaklı olarak işlemimizin sakıncası var mıdır? Karşılığında fatura kesmemiz mi gerekli? kesersek kdv dahil midir hariç midir?

Saygılar,