Daha Önce Kısa Çalışma Almış Restoranın Tekrar Kısa Çalışma Başvurusu

SerhanSerhan

Tanınmış Üye
Üyelik
2 Ara 2013
Mesajlar
1,479
Konum
istanbul
Restoran daha önce kapatılmadan ötürü kısa çalışmaya başvurdu ve aldı ancak faaliyete başlayınca iptal ettirdi
Şimdi restoran 20 Kasım 2020 itibariyle yine kapatıldı
Bu durumda bu firma tekrar kısa çalışmaya başvurabilir mi?
Başvuru için ne yapmalı? Sadece dilekçe yeterli olur mu? Yoksa başvuru formu işçi listesi vs tekrar doldurup başvuru mu yapılmalı?
Kolay gelsin
 
Merhaba
Genelde aynen devam ettiriyorlar ama yinede danışmanla görüşmenizde fayda var.Pandemide bütün kurallar yıkıldı çünkü.
Sıfırdan yeni müracaatta isteyebilirler.Bu konuda kesin bir uygulama birliği olmayabilir.En sağlıklısı müdürlüğünüzle görüşmeniz bence.
 
Tekrar başvurabilir. Daha önce de göndermiş olduğunuz iki excel formunu doldurup, aynı maile göndermeniz gerekiyor. 1- Kısa çalışma yapılacak kişilere ait liste, 2- Oran Excel - Uzatma formlarını hem excel formatında hem de çıktısını yetkili kişilerce imzaltılıp gönderilmesi gerekiyor. İlk müracaatınızda yer alan kişiler haricinde yeni kişi ekleyemiyorsunuz.

Yalnız atlanmaması gereken husus, 07252 nolu teşvikle alakalı. Örneğin aralıkta başlatmak istiyorsunuz kısa çalışmayı ve kasım ayı için de 07252 teşvikten faydalanma hakkınız var diyelim. Kasım/20 dönemine ait muhtasar beyannamenizi vermeden, aralık ayında kısa çalışma ödeneğini başlatırsanız sonrasında vereceğiniz Kasım/20 dönemine ait muhtasar beyannamede 07252 nolu bildiriminizde hata çıkıyor. 07252 den veremiyorsunuz. Onun haricindeki size uygun kanun maddesiyle muhtasarınız onaylanabiliyor. İşin teknik kısmında bu durum düşünülmemiş. Biz düzeltilmesi için SGK'ya bildirimde bulunduk Ekim aynda, daha geri dönüş olmadı.
 
Üst