Daire Faturası Kimin Adına Kesilecek

neslisah

Katkı Sunan Üye
Üyelik
16 Eki 2006
Mesajlar
456
Konum
izmir
inşaat yapan firmada inşaata başlandığında dairelerin satıldığı , avansların alındığı kişi farklı.. inşaatın teslimine yakın sürede ve dairenin teslimi sırasında tapuda kayıtlı isim farklı olduğu durumda biz daire faturasını kimin ismine düzenleyeceğiz..hesaplarımıza avanslarda olarak görünen isim farklı fakat daire tapusu teslimi başka bir isine yapılacak..bu durumda hangi isme faturanın kesilmesi yasal olur...
 
Ynt: daire faturası kimin adına kesilecek

daire kime satılacaksa,tapuda kimin adı olacaksa ,fatura onun adına düzenlenir. ancak,satılan daireyle ilgili alınan avans niye farklı kişiden gözüküyor.belki de,daireyle ilgili avans alınmıştır sonrada iade edilmiştir.kayıtlardan düşülmemiştir.sevhen unutulmuştur.böyle bir durum olabilir mi acaba?
 
Ynt: daire faturası kimin adına kesilecek

alınan avanslar doğru kişilerden alınmış fakat sonradan avansları aldığımız kişi dairesini bir sözleşmeye göre başkasına satmış. bu yüzdende hesaplarımızda avanları aldığımız kişi ismı farklı oluyor...daire bitiminde daireyi teslim ettiğimiz kişi farklı oluyor..
 
Ynt: Daire Faturası Kimin Adına Kesilecek

Merhaba,
Bu durumda size avans ödemesi yapandan bir talimat almanızı (önemli bir konu olduğu için noter huzurunda düzenlenmiş) öneririm. Bu şekilde almış olduğunuz avansı gerçek alıcının hesabına virman edebilirsiniz.
 
Üst