Damga Vergisi Defteri Hk.

Üyelik
28 Mar 2007
Mesajlar
69
Merhaba,

Şirketimizde 2006 yılının aralık ayında 2007 yılında kullanılmak üzere damga vergisi defteri tastik ettirmiştik. 2006 yılında bir iki işlem yaparak 2007 yılına geçtik. Ancak 2007 ocak döneminde ara tastik yaptırmayı unuttuk ve 2007 yılında kullanmaya devam ettik. 2008 ocak ayında notere ara tastik yapmak için götürdüğümüzde önceki yıl ara tastik yapılmadığından ara tastik yapamayacağını söyledi. Aralık dönemide geçtiğinden 2009 yılında kullanılmak üzere yeni dama vergisi defteride tastik ettiremiyoruz. Bu durumda aynı defteri 2009 yılındada kullanabilirmiyiz ? Cezai müeyyidesi varmı ?

Teşekkür ederim,
 
Ynt: Damga Vergisi Defteri Hk.

ara tasdik yapmıyorsa 2009 için yeni defter tasdik ettirseydiniz. geçmiş olsun
 
Ynt: Damga Vergisi Defteri Hk.

pardon ara tasdik yaptırırız diye aralık dönemini geçirdiniz herhalde.
 
Ynt: Damga Vergisi Defteri Hk.

Evet 2009 Ocak ayında ara tastik yaptırırız diye düşünmüştük. Ancak 2008 ara tastiği olmadığından dolayı noter 2009 ara tastiğini yapmadı. Yeni bir defter alın ve tastit ettirin dedi. Ancak dönem geçtiğinden dolayı bunuda yapsak bir anlamı yok artık. Ben cezayi müeyyidesi konusunu merak ediyordum.
 
Ynt: Damga Vergisi Defteri Hk.

Damga vergisi defteri yok kabul edilir. Resen takdir sebebidir. Ancak iyi tarafı damga vergisi olması, işlemlerinizi ispat ederseniz vergi ziyaı kesmez belki.
 
Ynt: Damga Vergisi Defteri Hk.

VERGİ USUL KANUNU

Damga Resmi Kayıtları
Madde No 205
Kapsam
Damga Resmi Kanununa göre yolcu bileti ücretleri, sigorta primleri ve ilan ücretleri gibi mevzular üzerinden resim istifa etmeye mecbur olan gerçek ve tüzel kişiler bu ücret primlerle istifa ettikleri damga resimleri için tarih sırasiyle bir kayıt tutmaya mecburdurlar.
Tüccarlar bu kayıtları muhasebe defterlerinde tuttukları hesaplarda gösterebilirler. Kayıtların muhasebe defterinde gösterilmemesi halinde ayrı bir "Damga Resmi defteri" tutulur. Devlet müesseselerinin resmi defter ve kayıtları Damga Resmi defteri yerine geçer.
-/-
Madde No 352
...
8. Tasdiki mecburi olan defterlerden herhangi birinin tasdik muamelesinin yaptırılmamış olması (Kanuni sürenin sonundan başlayarak 1 ay geçtikten sonra tasdik ettirilenler tasdik ettirilmemiş sayılır.);
 
Ynt: Damga Vergisi Defteri Hk.

benzeri şekilde bir aksaklık yaşamıştık, vergi dairesi şirketimizin "damga vergisi sürekli mükellefiyeti olmadığından" yada buna benzer bir nedenle defter de tutmanıza gerek yok hükmüne ulaşmış idi..

ayrıntıları net hatırlayamıyorum, zaman geçti üzerinden ancak konunun özü sürekli damga vergisi mükellefiyetinin olup olmadığı ile ilgili idi.
 

Benzer konular

Üst