fonradar

Defter geçişleri

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan canan
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

canan

Katkı Sunan Üye
arkdaşlar yıl sonları hepimisin artık korkulu rüyası yalnış defter geçisi yapmamamız. Bu konu hakkında bir sorum olacak.
1 Müşteri yufkacı yufka satışları 140000 tl mal alışları(un) 50000 tl şimdi bunu ben imalat gibi algılıyorum. Çünkü undan ve suyla yufka yapıyor. Bunu yaperkende 60000 tl işçilik var diyelim ssklı.(bazı kişiler işte yaptığın işte %50 işçilik varsa hizmet gibi sözler söylüyor ama bunla ilgili hiç bir şey bulamadım böyle bir hizmet işi olduğuna dair yazı) yorumlarınızı bekliyorum.
2 kişi demirci 70000 tl imalat yapmış kapı pencere vb. bunun yanında 10000 bir yere kaynak işçiliği yapmış.
bu şimdi iki işin bir arada yapılması 3 benttimi düşünecez

Ynt: Defter geçişleri

Selamlar
1.müşteri olan yufkacınızın işi bana göre alım satımdır.Hizmet sektörü kapsamında değerlendirmemek lazım.Bahsettiğiniz %50 işçilik olayını duymadım.Bişey diyemem.Alım satım olduğunu kabul edersek işçilik rakamının bir önemi olmayacaktır.haliyle alış satış hadleri açısından değerlendirmek yerinde olacaktır.

2.müşteriniz olan demirci hem alım satım hem hizmet sektörüdür.Yapılan imalatlar ayrıca satıldığından alış ve satış hadlerine bakmak lazım.Bunların yanında birde yapılan işçilik var.İşletme defterinde "alınan ücret ve gelirler" ve "satılan mal" bölümleri ayrıdır. Firmanızdaki işçilikleri gelir kabul edip gayrisafi hasılat olarak düşünmek lazım.Dolayısıyla iki işin bir arada yapılması düşünceniz doğrudur.

Saygılar

Ynt: Defter geçişleri

bence demircinin işi aynı işin işçilik kısmı olduğu için oda 177 3 bent olmalı. kişi her zaman yapmadığı işi bir kere işçilikle olarak alması 177 3 sokmamalı diye düşünüyom sadece yorum.