Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Merhaba arkadaşlar sağda solda Tüccar olursa bilanço usulüne tabi olacak 77.000 tl altında olursa esnafa girer işletme uygundur deniyor bu işte son durum nedir?
VUK 177. maddede gayri safi iş hasılatı demekte. Burada KDV hariç değil mi? %18 KDV'li işlem yapan bir hizmet firmasında bu 80.000 TL'yi 600 Gelir hesabı mı yoksa 600 + 391 (Kdv dahil faturaların toplamını mı dikkate almamız gerekiyor?)
Not: Bu soruyu değil ama sınıf değiştirme ile dün vatan caddesindeydim. Özelge bölümü bu konunun karışık olduğunu bu yüzden özelge istemenin en iyisi olduğunu. Zira sınfı değiştirmemenin cezası çok yok ama Ba Bs vermemenin cezasını düşünemiyorum.
[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="width: 630, colspan: 2"][TABLE="width: 750"]
[TR]
[TD](2365 sayılı Kanunun 26'ncı maddesiyle değişen madde) Aşağıda yazılı tüccarlar, I'inci sınıfa dahildirler:
2. (205 sayılı Kanunun 12'nci maddesiyle değişen bent) (4369 sayılı Kanunun 19 uncu maddesiyle belirlenen miktar) Birinci bentte yazılı olanların dışındaki işlerle uğraşıp da bir yıl içinde elde ettikleri gayri safi iş hasılatı 3.600.000.000 lirayı (422 Sıra No.lu V.U.K Genel Tebliği ile 1.1.2013'den itibaren 80.000 -TL) aşanlar;(2)