Defter Tasdiği ve Adres Değişikliği

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan deniro
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

deniro

Katkı Sunan Üye
selam arkadaşlar

bi sorum olacaktı.diyelim ki yasal defterleri tasdik ettirdik 31.12.2009 da.fakat 10.01.2010 da adres değişkliği oldu ve vergi dairesi değişti.adres değişikliğini de 1 aylık süresi içinde yani 09.02.2010 da vergi dairesine bildirdim.Vuk açısından bi sorun olurmu.

Ynt: defter tasdiği ve adres değişikliği

30 günlük süre içinde bildirim yaptığınız için bir sorun çıkmaz.
Ancak Ssk da bildirim süresi 10 gün, ona dikkat ediniz.

Ynt: Defter Tasdiği ve Adres Değişikliği

Ticaret sicilinide atlamayın sakın süresi 30 gün.

benim de benzer bir sorum olacaktı.
Bir limited şirket düşünün merkezi Düzce'de olsun.Bu şirket Düzce'nin Akçakoca ilçesinde bir yer kiralayıp merkezi akçakocaya taşımak istiyor.Düzce'deki yeri de şube göstermek istiyor.2010 yılı defterlerini Düzce'de bulunan notere tasdik ettirsek, daha sonra atıyorum 03.01.2010 yılında merkezi Akçakoca'ya taşısak ve gerekli bildirimleri tüm kurumlşara süresi içerisinde versek herhangi bir sorun olur mu? 2010 yılı defterlerinin merkez adres değişikliği nedeniyle tekrar merkez adrese bağlı bir noterde tasdik edilmesi gerekir mi? Eğer gerekli değilse, 31/01/2010 ve 31/03/2010 tarihlerinde yapılacak 2009 yılı defter kapanış tasdiklerini nerede yaptırmamız gerekir?
Tüm meslektaşlarıma saygılar sunarım.

2010 defterleri ile ilgili bir sorun olmaz.Çünkü 31.12.2009 tarihine kadar Düzce' de gözüküyor şirket merkezi.Kapanışları da ilgili tarihler geldiği zaman şirket merkezi nerede ise, oraya bağlı bir notere yaptırırsınız.
Sonuçta Akçakoca' da Düzce' nin bir ilçesi, il içerisinde yaptırdığınız sürece bir sorun olmaz.