fonradar

Defter Tasdiki

bayramalikubilay

Katkı Sunan Üye
Üyelik
30 Ocak 2009
Mesajlar
128
Mimar bir müşerim var. Mimarlık hizmeti için Serbest Meslek Defteri tasdik ettirdim. Bu Mimar müşterim İnşaat Malzemesi (tuğla-Çimento-kireçtuğla vb.gibi) alım satımı işine başladığı zaman işletme defteri , hadleri aştığında da Bilanço esasına göre (yevmiye-kebir-envanter) defter tasdik etmesi gerekir mi..Saygılar
 
Ynt: Defter Tasdiki

Merhaba,
Şahış işletmesi bilanço esasına göre defter tutuyor.
Yevmiye defteri ve envanter defteri tastik ettireceğiz. Defteri Kebir tastik ettirmemize gerek yok diye biliyorum. Doğru mu?
 
Ynt: Defter Tasdiki

Kebir defteri, gerek VUK'a göre gerek ticaret kanununa göre mutlaka tutulması gereken defterlerdendir. Tasdik ettirilmeden tutulması halinde Vergi Usul Kanunu yönünden herhangi bir cezai durum bulunmamaktadır. Bu nedenle KDV indirimin de reddi söz konusu değildir.

Ticaret kanunu yönünden ise, bu defterin ibrazı istenmesi halinde kanuna uygun tasdik ettirilmemiş olmasından dolayı adli para cezası kesileceği ayrıca mahkemelerde sahibi lehine delil teşkil etmeyeceğinin bilinmesi gerekir.
 
Ynt: Defter Tasdiki

Siz şahıs işletmeleri için defter-i kebir tasdik ettiriyor musunuz?
 
Ynt: Defter Tasdiki

ben bağımlı çalışıyorum dolayısı ile mükellefim yok. ama bu tarz bir mükellefim olsa mükellefe faydalarını anlatırdım.yap derse yapardım.
 

Benzer konular

Üst