fonradar

Defter tasdiki

Üyelik
8 Nis 2010
Mesajlar
24
merhaba yeni faaliyete başlayan işyerimizin işe başlamasını verdik fakat noter sistemden bildirdiğimizden farlı bilgiler çıktığı ve dairenin yeni bilgileri güncellemsi gerektiğini söyledi ve defteri tasdik etmedi işe başlamamızı daire faaliyete geçmediğimizi gerekçe göstererek onaylamadı. faaileye geçincede işe başlama dilekçesindeki tarihe göre yoklama tutup işe başlama verdiler mükellef tutanağı imzalamış levha çıktı işe başlama ile defter tasdiki arasında bi gecikme oluştu 13 gün kadar nasıl bir sorun yaşarız.
şimdiden teşekkür ederiz.
 
Ynt: Defter tasdiki

Selamlar
Bu gecikme için çokta yapacak birşey yok.Usulsüzlük cezası gelebilir.
Fakat uygulama çok yeni,bu tip aksaklıklara çokça karşılaşılacaktır.Belki vergi idaresi bu konuda inisiyatif gösterebilir.Ama şu aşamada onayladıktan sonra beklemekten başka yapacak birşeyiniz yok gibi görünüyor.

Ama güzel bir konu,demekki noter sisteminde mükellef bilgilerini kontrol edip yıl sonundan evvel varsa düzeltmeleri yapmamız lazım.
Şu da var ki sizin konunuz biraz istisna.Çünkü sizde açılış önce kabul edilmemiş,belli ki tadilat tarzı birşey olmuş.Önceden noter onaylamayı yapar daire geriye dönük açlış yapsa da sorun olmazdı. Sorunuzdaki konuyu yaşayanlar ileride aynı sıkıntıyı yaşayabilirler.Şimdiden şifreleri alıp sistemden mükellefleri kontrol ettirmekte fayda var.
Saygılar
 
Ynt: Defter tasdiki

özellikle daha önce faaliyeti olan mükelleflerde eski dairesi ve faaliyet konusu işyeri bilgileri sistemde çıkıyor ve noter bildirdiğiniz bilgilerle uyuşmayınca tasdik etmiyor dairenin bilgileri güncellemesini istiyor. Dairede yoklama ve tutanak isteyen durumlarda en az 1 - 2 günü buluyor işleminizi yapması ve her halükarda yeni başlamalarda işe başlama tarihinden sonraya kalıyor tastik tarihi arkadşın başına da benzer bir olay gelmiş noter tasdik süresinin 10 gün sonraya kalabileceğini söylemiş ama yasal bi dayanak yada mevzuaat ibraz edememiş sadece usulsüzlükle kurtarırmıyız yoksa başka yaptırımları olur mu bu tür bi durumla karşılaşan varmı??
 
Ynt: Defter tasdiki

Yasalarda defter tasdiki için "işe başlanılan gün veya işe başlamadan önce" demesine rağmen işe başlama tarihinden itibaren 10 gün içinde tasdikler cezasız olarak yapılabilmektedir. 13 günden dolayı tek karşılaşacağınız usulsüzlüktür.
 

Benzer konular

Üst