Defter tastik

aday

Katkı Sunan Üye
Üyelik
15 Nis 2006
Mesajlar
601
Konum
istanbul
üstatlar hayatımda hiç defter tasdik ettirmedim bu şirket aş. ve ben hangi defterleri ne şekilde nereye ve nasıl tasdik ettireceğim geçen senenin çıktısını mı alacağım acaba kaç çeşit defter tastik ettireceğim noterden şifre mi alacağım takip etmem gereken yol nedir acaba?son gün ne zaman ve cezası nedir?
 
Ynt: Defter tastik

Merhaba

Son gün 31 Aralık
yevmiye,kebir (vuk açısından tasdik edilmesi isteğe bağlı,daha doğrusu kebir tasdik ettirmek zorunlu değil),envanter tasdik ettireceksiniz.
2011 yılı için bu defterlerden kaç sayfa tasdik ettirilmiş ise önce buna bakın.
Daha sonra muhasebe kayıtlarınızdan yevmiye kebir defterlerini yazdırmak için kaç sayfaya ihtiyacınız olduğuna bakın.Örneğin yevmiye 500 sayfa tutuyorsa üzerine bir miktar pay verip 700-750 sayfa defter tasdik ettirebilirsiniz.
Her defter için sayfa sayısını tespit ettikten sonra numaralandırılmış defter sayfalarınızı tedarik edin ve defter tasdiğini yaptıracağınız notere gidip defterlerinizi tasdik ettirin.Noterde her defter için size 3 nüsha defter tasdik föyü verecekler.O föyleri doldurup 1 nüshasını ilgili defterin ilk sayfasına yapıştıracaksınız.

noterden defter tasdiki için şifreyi meslek mensupları alacak.Sizin noter şifresiyle işiniz yok.

Selamlar
 
Ynt: Defter tastik

İsteğe bağlı olanları anlayamdım. Hangi defterler isteğe bağlı?
 
Ynt: Defter tastik

nguroy ' Alıntı:
İsteğe bağlı olanları anlayamdım. Hangi defterler isteğe bağlı?

Sn. nguroy,
Kebir defteri için tasdik isteğe bağlı demek istedim.Tutulması tabi ki zorunlu.
Uyarınız için teşekkürler.Sanki tutulması da isteğe bağlıymış gibi anlaşılıyor.
Selamlar
 
Ynt: Defter tastik

Ha ok. Ancak TTK açısından kebirin de tasdiği şart biliyorsunuz.
 
Ynt: Defter tastik

a4 formatında tastik imkanı vardır. illa sürekli form olması çart değil. fakat tastikten sonra mutlaka ama mutlaka kontrol edin. eksik sayfa ya da mühürlenmemiş sayfa olabilir. noter tastik zamanının sonundan itibaren sorumluluk kabul etmez.
 
Üst