Değer artış GMSİ

tarkaniz72

Katkı Sunan Üye
Üyelik
2 Eyl 2008
Mesajlar
785
Konum
İZMİR
merhaba
Arazi alım satımı nedeniyle Tapu Harcını hesaplanan gelirden düşüpte beyan edeceğim. Peki %25 Götürü giderde hesaplayacakmıyım ?
 
Ynt: Değer artış GMSİ

Analadığım kadarıyla değer artış kazancı elde edilmiş, oysa %25 götürü gider GVK.md.74'te yer alıyor ve başka bir gelir unsuru olan GMSİ ile alakalı. Elbette değer artış kazancını hesaplarken götürü gider hesaplayamazsınız.
 
Ynt: Değer artış GMSİ

fakat bdp buna izin vermiyor !! götürü veya gerçek giderden birini işaretlersek (ki götürüyü işaretledim ) otomatik %25 götürü düşüyor ?
 
Ynt: Değer artış GMSİ

Değer artış kazancında götürü gider olmasının imkanı ve mümkünatı yok. Yanlışlıkla GMSİ'yi seçtiniz her halde, seçmeniz gereken diğer kazanç ve iratlar.
 
Ynt: Değer artış GMSİ

syn. koray evet hatalı olarak GMSİ ile yollamışım :( düzeltme yapacağım, tşk ederim
 
Ynt: Değer artış GMSİ

Syn. koral Tahakkuku ödemiş mükellef, tekrar beyanname verip (GV) nasıl mahsup ederim rakamı ?
 
Ynt: Değer artış GMSİ

Öncelikle düzeltme beyannamesi vereceksiniz, daha sonra fazladan tahsil edilen verginin red ve iade edilmesi için vergi dairesine dilekçe ile başvuracaksınız.
 
Ynt: Değer artış GMSİ

ancak GMSİ (0012) kodlı , GV ise 0001 kodlu. Yeni bir GV vermeyecekmiyim ?
 
Ynt: Değer artış GMSİ

Evet ben bu 001/ 0012 meselesini gözden kaçırdım. O halde 001'den bir beyanname vermeniz gerekecek, yalnız 0012 beyannamesinin nasıl iptal edileceğini bilmiyorum açıkçası, hiç başıma böyle bir durum gelmedi. Belki başka bir forumdaş bu konuya cevap verebilir.
 
Ynt: Değer artış GMSİ

koray bey yaptırdım :) dilekce verdim (terkin ve ödenen kısım mahsubu için ) ile TERKİN oldu hatalı GMSİ. memur evrağını düzenledi Müdüre kadar imzalattı. sonra sicilden G.V. açtırdım. sonra da G.V yolladım sistemden. memur Muhasebeye ileteceğini ve muhasebenin telf. verdi. ara bilgi ver dedi.
 
Üst