Değer Artış Kazancı

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan deniz9
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

deniz9

Katkı Sunan Üye
merhaba
arsa sahibinin ivazsız olarak sahip olduğu arsasını katkarşılağı müteahide vermesiyle sahip olduğu 5 daireden, sahip olduğu yıl 4 tanesini satmasıyla değer artış kazancı veya ticari kazanc sözkonusu olurmu?
iyi calışmalar

Ynt: Değer Artış Kazancı

01.01.2007 tarihinden önce edinmişse 4 yıl, 01.01.2007 tarihinden sonra edinmişse 5 yıl içinde sattığı takdirde Değer artık kazancı hesaplanmalıdır.

Sahip olduğu yıl sattığına göre muhakkak hesaplanacaktır.

gvk na 4444sayılı kanunla eklenen gecici 56. maddenin d/6 sına göre (arsayı ivazsız sahip olması) değiştirirmi?

Burada elden çıkarılan mal varlığı değeri bedeli bağımsız bölümler değil mi? Ben mi yanlış anladım acaba ? Eğer doğru anladı isem devre konu bağımsız bölümlerin iktisap şekli ivazsız değil. Karşılığında bedel olarak arsa payı verilmiş değil mi? Yani müteaahhide meydana getirdiği eser olan bağımısz bölümlerin bedeli aynı bina üzerinde üretilen diğer bağımsız bölümlere arsa payı devri yapılarak ödenmiştir. Öyle ise ivazsız iktisaptan söz edilemez diye düşünüyorum.

evet dairelar karşılığı arsa verilmesi bir trampa dır budurumda değerartış kazancı sözkonusu .arsa sahibi inşaatı kendisi yapmış olsaydı yine değer artış kazancı sözkonusu olurmuydu ?