fonradar

Deneme Süresi

Üyelik
27 Ara 2015
Mesajlar
7
Konum
istanbul
Kurumsal büyüklükte bir kitabevinde 23.12.2015 tarihinde işe başladım. Kendi mesleğimden farklı bir iş olduğu için ve iş yükü ağır geldiği için habersiz olarak 27.12.2015 tarihinde işe gitmedim. İşe giriş sözleşmesinde 2 ay deneme süresi yazdığı için herhangi bir ihbar tazminatı ödemem gerekirmi ?. Çalıştığım yer avm içerisinde olduğu için iadeli taahhütlü iş sözleşmesini feshettiğimi nereye göndermeliyim. Mağaza adresi veya şirkete mi ? 4 günlük çalıştığım hakkımı nasıl alabilirim ? Yardımcı olurmusunuz ?
 
Sözleşmede deneme süresi kaydı var ise, hayır,bildirim süresine gerek yok yani ihbar tazminatı sözkonusu olmaz.
(ANCAK bu durumda işveren sizin deneme süresi içinde iş sözleşmesini feshettiğinizi veya edeceğinizi bilmiyor,önce sizin neden devamsızlıkta bulunduğunuzu öğrenmeye çalışacak olabilir,daha fazla beklemeden durumunuzu sözleşmedeki işveren adresine bildirirseniz işveren işten çkışını deneme süreli iş sözleşmesinin işci tarafından feshi kod.2 üzerinden sgk na bildirir,ayrıca çalıştığınız günlerin ücreti ödenir.
 
Müdürle anlaşamadığım için muhatap olmak istemiyorum.Kişilik ve üslup olarak da tavırları bana ters geldi. Ararlarsa da açmayacağım telefonu. Fesih ile ilgili bir yazı örneği alabilirmiyim sizden ve bunu postaneden iadeli taahhütlü olarak adrese göndermem gerekiyor değilmi ?
 
Bir de sormak istediğim hiç bir bildirim yapmazsam onlar beni devamsızlık yüzünden işten çıkartacaklardır. Daha sonrasında başka iş yerlerine başvurduğumda bir problem yaratabilirmi bu durum. Hangisi daha mantıklı; benim fesih ettiğimi bildirdiğim yazı göndermem mi, onların beni devamsızlıktan çıkarması mı ?
 
İşverence devamsızlık durumu sözkonusu edilirse evet bu sebeb ile işyerinden ayrılmış olacaksınız ve bu durum daha sonraki işyerleri tarafından dikkate alınabilir! dolayısıyla sizin bu sebeble ayrılmış olma durumunuz aleyhinize olabilecektir,doğrusu bu durumu bildirmenizdir.

Örnek bildirim;

............................işverenliği ne

.................................adresinde kurulu.......................ünvanlı işyerinizde .../../2015 tarihinde işe başladım,
kendi istek ve irademle .../.../2015 tarihi iitbariyle iş sözleşmesini feshediyorum.
Bilgi ve gereğini rica ederim.

Tarih
İsminiz(TC.NO)
imza
 
Son olarak bugün pazar olduğu için bu bildirimi yarın yapabilirim sanırım. Bugün işe gitmediğim için onlarda bu durumu tutanak haline alacaklar. Yarın bu fesih bildirimini doldurup şirketin genel merkezine postane yolu ile mi yoksa notere giderek mi halletmem gerekir. Cevaplarınız için de teşekkür ederim
 
Bugün gitmesi için yukarıdaki örnek gibi istifa dilekçesi hazırlayıp fax ile göndermek istedim ama numara cevap vermiyor muhtemelen pazar olduğu için pazartesi günü yine postane yerine fax ile göndersem olur değilmi genel merkez numarasına ?
 
Deneme süresi kaydı bulunan iş sözleşmesinde,
deneme süresi içinde işe gelmeyen işcinin sözleşmesini "devamsızlık nedeniyle"fesheden işverenlerde yok değil,durum böyle olunca,işveren tarafından haklı nedenle fesih,dolayısıyla da sgk-işten çıkış nedeni kod.29 kullanılmaktadır.Göndereceğiniz faks olur ya işleme alınmayabilir!..en doğrusu noter kanalı ama ptt den iadeli tahhütlü bildirimi göndermeniz yeterli olacaktır.
 
Az önce aps (hızlı posta ) ile insan kaynakları adına istifa dilekçesini, insan kaynaklarının ismine doğrudan yazarak(kişiye özel)genel merkezin adresi ile beraber yazıp gönderdim.
 
Esasen muhatap yani sözleşmenin tarafı İ.K.(İnsan kaynakları müdürü)değil, ilgili işverenliktir.(bu işverenlikde de yetkili İş Kanunu tanımına uyan işveren/ve veya işveren vekilidir,İ.K müdürü işveren vekili oladabilir/olmayadabilir
 
Üst