Denetmen kar matrahında artış istedi.

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan SERAY
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

SERAY

Katkı Sunan Üye
Arkadaşlar,denetmen bizi mükellefle beraber görüşmeye çağırdı.
2010/2.dönem geçici beyana geri dönerek düzeltme yapmamızı ve kar matrahında 130.000.00.-tl artış yapmamızı söyledi.

Kayıtlarımızda bunu nasıl gösterecez.kasaya alınan para ne olacak.kaldıki o kadar stokta yokki 130.000.00.-tl kar bıraksın .stok durumu nasıl olacak.

Hepsinden önemlisi kayıtlarımız nasıl olacak .yardımcı olacak arkadaşlara teşekkür ediyorum. >:(

Ynt: Denetmen kar matrahında artış istedi.

denetmen neye dayanarak bu artırımı istiyor ona istinaden kayıt yapılmalıdır
hiç bişey yapamazsan zaten g.resmi işin karı ortağa gitmiş demektir
131......
679......
yaparsınız

ayrıca aşağıda linkini verdiğim makaleyi okuyun

link yasak

Denetmenin söylediği şu:
mükellefin 2007-2008-2009-2010/6.ay sonuna kadar ki dönem için kasa-pos gelirleri ile ilgili istatiksel araştırma yapılmış.ve görülmüş ki: her geçen sene pos gelirleri artmakta iken,kasaya girişler azalmış.
şimdi bunu düzeltmek için bana söylenen;doğrudan kar matrahına 130.000.00 tl ilave et vergisini çıkart.

bunu satışlarla yapmak imkansız.stoklar yetersiz gelir.
kasaya giren para nasıl olacak.

stoklarımız yettiği orandamı yapalım bu artışı.normal satışlar üzerinden yani.
yoksa;
679 diğer olağandışı gelirler hesabını kullanarak ,normal satışları hiç karıştırmasakmı?ne dersiniz.
verdiğiniz link yasak olduğu için iptal edilmiş.

131

679

yapınca ,131 hesabı nasıl kapatacaz.

gerçek anlamda yardıma ihtiyacım var.lütfen bilgisi olan arkadaşlarımızın yardımcı olmalarını bekliyorum.

131 hesabı nasıl kapatacağınızı siz düşünün çünkü kasaya girmeyen paralar nereye gitmiştir ortağa
düzeltmesinide siz düşünün
131 hesabı hergün 8000 tl ye kadar ortağa ödeme çıkabilirsiniz

makale şu

VERGİ İNCELEMESİ SIRASINDA ORTAYA ÇIKAN MATRAH FARKININ, VERGİ ASLI VE VERGİ CEZALARININ MUHASEBELEŞTİRİLMESİ ÜZERİNE ÖNERİLER

Güray ÖĞREDİK

Sanırım Sorun Giderlerden kaynaklanmaktadır.
Geçici vergi beyannamesinde K.K.E.G. 'de göstermeni öneririm.

değerli üstatlar aynı durum benim başımada geldi denetmenin defterleri istemesinin sebebi matrah farkıymış bize defteri döktürdü bizde sandık inceleyecek defterin yaprağını bile açmadı söylediği yapılan istatisliğe göre kayıt dışı olduğunu saptadık onun için size öngördüğümüz matrah farkı 100 bin tl mükkellefim işte birazdaha indirin filan pazarlık sonucu 90 bine bağladık biz ısrar ediyorduk kki denetmen şöle dedi isterseniz 2007-2008-2009- defterleri alın gelin bir inceleme yapalım bakalım o kadarla kurtulabilecekmisiniz demek istedi eee bizde boynumuz kıldan incedir dedik eyvallah dedik şimdi bende artıracağım ama defteri döktük nasıl yazacaz ne yapacaz bilmiyorum madem öyle bir niyetin vardı deki defter filan almayın yanınıza bir gelin konuşalım böle bişey olmaz yaa bir hafta acaba neden çağırıyor diye düşünüyoruz stres cabası ...

öncelikle herkese merhabalar.ne biçim iştir bu ne biçim ülkedir anlamıyorum.artık nakidi olan insan dahi nakitini harcamıyor kartla alışveriş yapıyor.piyasadaki kart artışlarınıda göz önüne alsınlar.hiç bir alt yapı olmadan meslek mensuplarını uğraştırıyorlar ezbere iş yapıyorlar

Mükelleflerde sütten çıkma ak kaşık değil ki hemen boyun eğiyorlar! Mükellefe "kayıtlar hakkında en ufak bir şüphen olmasın, hiç bir sonuç çıkmaz." desenizde ne yaptıklarını gayet iyi bildiklerinden ve açığa çıkmasını istemediklerinden eyvallah deyiveriyorlar. Zaten denetmenlerin bizzat mükellefide istemesinin amacı bu.

evet birde bu işin mükellef ayağı var.kredili satışları bir türlü otuturamıyoruz.ne kadar söylersen söyle yine aynı noktaya geliyoruz ve bir birine öcü gözüyle bakan mükellef ve idare ortaya çıkıyor.olan meslek mensuplarına oluyor.

Selamlar kabaca denetmenlere verilen talimat hazineye gelir kazandırında nasıl yaparsanız yapın şeklindedir..Yıllar önce sektörel bazda yoğun denetim yapılan zamanlarda ilgili denetmen görüşmeye fatura koçanı ile birlikte çağırırdı, inceleme yapmadan risk durumunuza göre fatura kestirir hem kdv hemde gelir tahsilatı yaparak inceleme yapmadan olayı sonlandırır,raporunu da buna göre yazardı. 2 seçeneğiniz olurdu.Ya faturayı kesecek,ya inceleme riskini göze alacaktınız.Haliyle fatura kesmek daha cazip gelirdi.

Sorunuzdaki memurun pos gelirleri ile kasa ilişkisini neden kurduğunu ve vergi salmayı neden bu zonuca bağladığını anlayamadım. Yanlış düşünüyorsam lütfen düzeltin, pos gelirlerinin artması satış matrahınn artması sonucunu getirir.Bu da kasada değil bankalar hesabında şişkinlik yaratır. Bankalar hesabı incelenerek bu paranın ne yapıldığı kovalanır.Belki para hesabından kasaya değilde başka hesaplara aktarımlar yapılmış veya iktisadi kıymet satın alınmıştır.Anlatmak istediğim memur belki pos gelirleri ile satış matrahlarını karşılaştırmış ve bu hesaplar arasında uyuşmazlık görmüş olabilir.Eğer aksini iddia ediyorsanız ve kayıtlarınıza da güveniyorsanız olayı mahkemeye taşıyın. Sektör bazında tahmini verilere dayanılarak vergi tahmini yapılmaz.Sorudaki 130.000 lirayı nereden bulduğunu memura bir sorun bakalım ne diyecek.Kasaya girmediyse örtülü çıkmıştır, o zaman bu açıdan ispatlasın.Memur haklı ise ve siz ikna olmuşsanız veya başka risklerde çıkabilir diyerek olayı kabul ediyorsanız diyecek birşey yok,gereğini yapın.Aksini iddia ediyorsanız mahkemeye gidin.
Nacizane söyleyeceklerim bunlar olabilir.Saygılar.

Yapılan; son zamanlarda mük. yaptığı k kartı satışları nedeniyle kaçıramadıkları için nakit satışlarda belge düzenlememek yönünde olduğu ve bununda kdv beyanları ile tesbit edildiği ve sırıttığı için nazikce uyarmak kayıt dışını kayıt altına almaya çalışmak.

SERAY ' Alıntı:
Denetmenin söylediği şu:
mükellefin 2007-2008-2009-2010/6.ay sonuna kadar ki dönem için kasa-pos gelirleri ile ilgili istatiksel araştırma yapılmış.ve görülmüş ki: her geçen sene pos gelirleri artmakta iken,kasaya girişler azalmış.
şimdi bunu düzeltmek için bana söylenen;doğrudan kar matrahına 130.000.00 tl ilave et vergisini çıkart.

bunu satışlarla yapmak imkansız.stoklar yetersiz gelir.
kasaya giren para nasıl olacak.

stoklarımız yettiği orandamı yapalım bu artışı.normal satışlar üzerinden yani.
yoksa;
679 diğer olağandışı gelirler hesabını kullanarak ,normal satışları hiç karıştırmasakmı?ne dersiniz.
verdiğiniz link yasak olduğu için iptal edilmiş.

131

679

yapınca ,131 hesabı nasıl kapatacaz.

Ya Böyle Bir Mantık Olurmu Ya Adam Kredi Kartıyla Satış Ypasa Bir Dert Yapmasa Bir Dert
Şimdi Mukellef İlgi Dönemlerde Kredi Kartıyla Yaptığı Satışı Beyan Etmiş Faturalamış Stoğuda Dolayısıyla Kredi Kartıyla Yaptığı ve ufak tefek yaptığı kasa satışlarıyla dengelemişse Nasıl böyle Bi sorun cıkarırlar anlamıyorum

Gelsin Ozaman Stoğu Saysın iyice işleri cığrından cıkarıyorlar yaa...

Denetmen zorla artış istemiyor ki! Bir istatistik çıkarmış onu söylüyor ve "incelememi istersin yoksa kendin artış mı yaparsın" diye soruyor. Mük. ne yaptığını bildiğinden veya korktuğundan ver kurtul yolunu seçiyor.

Artık İnceleme Olayı Bitti Gibi Zaten Elektornik Fatura Zorunluluğu Geldimi Artık Defter Belge İstenme Olayıda Biticek

Bankalar Zaten Ellerinde Yasa Dışı Fatura Zaten Ellerinde(Ba-Bs) Kesilen Faturada Ellerine Geçtimi İşlem Tamam...

Arkadaşlar bu nasıl bir uygulamadır anlam vermek zor.Benim mükellefimi de çağırdılar.Ve firmanın 2 aylık cirosuna (dikkat edin cirosuna diyorum)yakın matrah arttırımı istediler.Yenilir yutulur gibi değil. Ya da 2009-2010 incelemeye alacağız diye de tehdit ediyorlar.Biz boyun eğmedik.Alırsanız alın dedik.Hatta şunu da ekledim ben biz büroları kapatalım.Boşuna her ay kdv, muhtasar,ba bs vs ıvır zıvır beyanname vermeyelım.Malıye bakanlığı çağırsın böyle mukellefleri SALSIN VERGİYİ mukellefte rahat etsın maliye de.
Saygılar
Günay Gülfidan

mükellefin elinde stoğu bulunmadığı için,matrah artırımı yapmayacaz.

diğer gelirler hesaplarını kullanarak hiç yaptırmam.olmayan birşey. Alsın incelesinler biz bu yönde karar verdik mükellef ile birlikte.

SERAY ' Alıntı:
mükellefin elinde stoğu bulunmadığı için,matrah artırımı yapmayacaz.

diğer gelirler hesaplarını kullanarak hiç yaptırmam.olmayan birşey. Alsın incelesinler biz bu yönde karar verdik mükellef ile birlikte.

Mükellefin Stoğu yoksa yapıcak bişey yok çünkü o matrahı hayatta kabul etmez mukellef benimde başıma geldi stok vardı önce 100.000 tl dedi 60.000 tl ye cektim %5 kar da direttim 3.000 tl matrah 600 tl ödeme cıktı.Yani 60,000 tl yi direk satış gösterdim.Açıklamayada vergi dairesi talebi üzerine diye not düştüm.

Ne günlere kaldık heyhat. Vergi ödetmek için taklalar atıyoruz yahu. Bakalım daha neler göreceğiz.

Bizim inceleme ve denetleme memurlarımız böyle pazarlamacı elemanları gibi çalışırsa daha çok yenilikler görürüz sanırım.

Arkadaşlar bilgi sahibi olduğum için bir kaç hususu düzeltmek istedim. o istatistiği denetmenler hazırlamadı. GİB hazırladı ve bildiğim kadarıyla da uygulanmasını istedi. burdaki de mükelleflerin kredi kartlı satışlarını beyan etmeleri artık sağlandı ancak mükellefler nakit satışlarını gizlemeye yöneldiler. bu da bir varsayım. incelemeye alınacağı talimatı de GİB den gelmiş. yani denetmenler elbette ki bu şekilde pazarlık yapmak ve mükellefi inceleme ile tehdit etmek istemiyorlar. ama GİB in talimatı böyleymiş.