Depo alımı

EYLÜLDURU

Katkı Sunan Üye
Üyelik
15 Haz 2009
Mesajlar
659
Konum
İSTANBUL
Şirketimiz adına yaklaşık 2.000.000 TL tutarında bir depo almayı düşünüyoruz..Ancak gayrimenkulün sahibi şahıs olduğundan dolayı bu satışta nasıl bir belgelendirme yapmalıyız..Direkt tapu üzerinden kayıtlara almam mümkün değil sanırım..Yardımcı olan arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim..
 
Ynt: Depo alımı

Şahıslardan alımlar için VUK ta yazılı belge gider pusulasıdır yani yoksa şirketiniz gider pusulası bastıracak ve gider pusulası ile depoyu aktifinize alacaksınız
 
Ynt: Depo alımı

Gider pusulası aklıma geldi ancak rakam yüksek olduğundan yanlış bişey yapmamak adına tekrar sormak istedim..
Çok teşekkür ederim..
 
Ynt: Depo alımı

merhaba,

şirketiniz gayrimenkulü, vergi mükellefi olmayan birinden almışsa sadece tapu yeterlidir. Ayıreten gider pusulası da düzenleyebilirsiniz. Rakamın yüksek olması, gider pusulasını düzenlemenize engel değildir.

Stopaj kesintisi yapmayacaksınız.
 
Ynt: Depo alımı

Başlık Mükellefiyeti olmayan şahıslardan alınan veya bu kişilere satılan arsa, taşıt vb varlıkların alım satımlarının Ba ve Bs formuna dahil edilip edilmeyeceği hk.
Tarih 07/12/2011
Sayı B.07.1.GİB.4.33.15.02-2011/720-4-97
.
 
Ynt: Depo alımı

İyi akşamlar arkadaşlar, biz bu depoyu leasingle alıyoruz..Şimdi ben deponun vergi dairesine bildirimini yaparken dilekçe ekine leasing sözleşmesini ekleyeceğim sanırım, değil mi?

Yardımcı olan arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim...
 
Ynt: Depo alımı

Aslında dilekçe ekine leasing sözleşmesini eklemeniz zorunlu değil,tapu yeterli. Ancak benim anlamadığım nokta gerçek kişiden satın alacağız demişsiniz ilk mesajınızda,son mesajınızda ise leasing ile alacağız demişsiniz.O halde gerçek kişi önce leasing firmasına satacak arsayı, sonra leasing firması size finansal kiralama sözleşmesi ile devredecek.
 
Ynt: Depo alımı

Koray Bey, depo ilk aşamada mülk sahibinden alınacaktı ancak sonradan karar değişikliğiyle leasing yoluyla alınmasına karar verildi.
 
Ynt: Depo alımı

şimdi ben bu deponun vergi dairesine bildirimini yaparken ne şekilde yapacağım, kiracı ya da mülk sahibi olarak mı? Yoksa direkt leasing yoluyla alıyoruz diyerek lesing sözleşmesiyle bildirim yapmak mı doğru olan?
 
Ynt: Depo alımı

Dilekçe ekine Leasing sözleşmesiyle ve tapuyu eklemeniz yeterli olacaktır.
 

Benzer konular

Üst