fonradar

Devamsızlık'ta İşten Çıkarma Tarihi ?

Üyelik
29 Ocak 2013
Mesajlar
44
Konum
Ankara
Personel şubat 1,2,3 ve 4 ünde devamsızlık yaptıysa çıkışı en son ne zamana kadar yapılabilir ve çıkış tarihi devamsızlığın başladığı tarih olan 1 şubat mı, son devamsızlık tarihi olan 4 mayıs mı yoksa son puantaj imzasının olduğu tarih olan 31 ocak mı gösterilmeli?

Ben şöyle düşünüyorum: en son şubat 9'u( ocak 31i dahil şubat 9una kadar 10 gün) çıkışı verilebilir ve ocak 31 çıkış tarihi gösterilir. Doğru mudur? Sizin düşünceleriniz nedir?

Bir de şöyle bir durum var. Bu işçiye noterden devamsızlığıyla ilgili ayın 6sında yazı gönderilecek, üç iş günü içinde mazeret bildirmesi istenecekse üç iş günü ayın 6,7,8 ini kapsayacaksa 9u çıkış verilebilir ancak bu üç iş günü ayın 7,8,9 unu kapsarsa sınıknı yaşanabilir çünkü benim hesabımca en son ayın 9 u çıkış verilebilecek dolayısıyla mazeret bildirme süresini 3 değil de 2 gün tanıyabilir miyiz?

Umarım açıklayabilmişimdir?
 
Son düzenleme:
Mazeret bildirme süresini 2 gün de belirleyebilirsiniz, 22 gün de. Belirlediğiniz -belirttiğiniz süre, işçinin eline ulaştığı anda başlar, siz gönderdiğiniz anda değil. !
Çıkışı da ihtarda belirttiğiniz süre sonunda yapmanız gerekir,
o aradaki günleri de çalışılmamış devamsızlık yapılmış günler olarak gösterirsiniz.
 
Sayın Keremcem teşekkür ederim. Ben çıkış tarihi olarak mutlaka puantajda imzasının olduğu son gün gösterilmelidir diye biliyordum. Yani puantaj imzasının olduğu günden başlayarak 10 gün içinde noterden yazı da gönderip cevabını da alıp bu süre içinde çıkış mutlaka gerçekleşmelidir diye bilmekteydim. Bu halde ihtarda belirttiğimiz süre son puantaj imzası tarihinden başlamak üzere 10 günü aşarsa sıkıntı olmuyor. Bilgiler için sağolun.
 
Üst